BabyGlow: geen borstvoeding meer

Categories BabyGlow

Tot haar eerste verjaardag kreeg Liz nog borstvoeding. Stiekem ben ik daar best wel trots op. Had je vooraf gevraagd hoe lang ik borstvoeding zou gaan geven, dan had ik je nooit gezegd dat ik dat een jaar zou volhouden. Toch is me dat wel gelukt. En ik vond het nog fijn ook.

 

Elke morgen als Liz wakker werd dronk ze bij me. Dat was een heel fijn ochtend momentje samen. Voordat ze ging slapen dronk ze ook altijd bij me. Een mooie afsluiting van de dag. Toch ben ik ermee gestopt. Om verschillende redenen.

 

Liz is 1 jaar

Op zaterdag 9 september is Liz 1 jaar oud geworden. Ze is nu geen baby meer, maar een dreumes. Jeetje, wat is het snel gegaan. Omdat ik van mening ben dat ik lang genoeg borstvoeding heb gegeven, vond ik dit ook een mooi moment om ermee te stoppen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet direct op haar verjaardag ben gestopt. Maar een week later ging ik een weekendje weg naar Brussel met vriendinnen. Dat leek me een mooi moment om ermee te stoppen. Aangezien ik niet thuis was, moest Rick toch de fles gaan geven. Vanaf dat moment krijgt Liz dus een fles.

 

Ik kan makkelijker weg

Doordat Liz nu een fles krijgt, ben ik niet altijd meer degene die haar naar bed moet brengen. Al zie ik dat niet als ‘moeten’ want ik vind het super fijn om te doen. Maar als ik ’s avonds de deur uit moet, is het handig dat ik nu niet meer gebonden ben aan Liz haar bedtijd. Bovendien vind Rick het ook heel fijn om Liz naar bed te brengen.

 

Liz heeft minder melkvoeding nodig

Nu we zijn gestart met flesvoeding, bouwen we het ook gelijk af. Eerst zag Liz haar dagmenu er zo uit:

 • borstvoeding
 • pap
 • tussendoortje
 • brood
 • fruit
 • avondeten
 • borstvoeding

Dit proberen we nu naar het volgende schema te krijgen:

 • pap
 • tussendoortje
 • brood
 • fruit
 • tussendoortje
 • avondeten
 • fles

De fles voor het slapen gaan wil ik nog wel blijven geven. Ik merk namelijk dat Liz daar behoefte aan heeft en ze wordt er lekker rustig van.

 

Liz krijgt dus geen borstvoeding meer. Maar ze heeft het wel heel lang gekregen en daar ben ik trots op. Ik ben heel benieuwd hoe lang andere mama’s borstvoeding hebben gegeven. Laat het me maar weten bij de comments

Mama van Liz, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*