BabyGlow: Leidens Ontzet vieren

Categories BabyGlow

Als je in Leiden bent geboren en er nog steeds woont, dan kun je niet om Leidens Ontzet heen. Dat moet je vieren. Het hoort er gewoon bij. Leidens Ontzet wordt in Leiden gevierd op 2 en 3 oktober. Op 2 oktober begint het feest ’s avonds en 3 oktober is het de hele dag feest. Zoals jullie zullen begrijpen zijn we 2 oktober niet weg gegaan. Maar 3 oktober hebben we de hele dag in de stad rondgewandeld.

De dag begon al vroeg. Om 9.30 uur was er namelijk poppenkast in het Van der Werf park in de stad. Dus daar zijn we met Liz naartoe gegaan. Liz vond het heel leuk om te zien. Daarna zijn we bij een cafe rustig gaan zitten en een drankje gaan drinken. Dat was wel even fijn, een rustmomentje. Daarna zijn we naar de kermis gewandeld. Liz viel toen alleen in slaap dus ze heeft er niet veel van meegekregen.

Vervolgens hebben we de optocht gekeken. Dat vond Liz heel erg leuk en bijzonder om te zien. Ze vond al die gekleurde outfits, de wagens, de muziek en de paarden super interessant en keek haar ogen uit! Wauw!

 

Na de optocht zijn we met Liz naar de nostalgische kermis geweest. Daar is ze in de draaimolen gegaan en dat was nog wel een beetje spannend. Maar met papa en mama erbij durft Liz alles.

Daarna zijn we nog even naar de grote kermis geweest waar papa een foto heeft geschoten met ons allemaal erop. Super leuk! Liz heeft tussen alles door lekker in de wagen geslapen. Dat ging heel erg goed dus dat was wel erg fijn.

 

We hebben ook nog afgesproken met vrienden en natuurlijk heeft Liz op 2 en 3 oktober ook hutspot gegeten. Zoals een echte Leidse. 🙂 Ze vond het heerlijk. Uiteindelijk waren we vrij laat thuis, pas na 21.00 uur. Maar Liz sliep gewoon goed en ze was de hele dag heel blij. Dat maakte ons ook blij en een stuk zekerder.

 

Zoals jullie lezen hebben wij een super Leidens Ontzet gehad met ons gezin. Het is de tweede keer dat we het als gezin hebben gevierd en het was wederom een stuk rustiger dan vroeger. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik het nu veel leuker. 🙂 Ik geniet volop.

Mama van Liz, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*