BabyGlow: rechtop zitten

Categories BabyGlow, Lifestyle, Persoonlijk

Afgelopen weekend was het Pinksterweekend. Voor ons een weekend vol gezelligheid met de familie. Liz heeft er volop van genoten, maar het was ook best wel druk voor haar. En Liz kan nu steeds beter rechtop zitten.

 

In het begin zat ze nog een beetje wankel. Maar inmiddels zit ze echt zelf rechtop en ze zit stevig. Dat is zo leuk om te zien! En Liz vindt het ook helemaal leuk om te doen. Het lijkt wel of ze het leuker vind om zittend te spelen in plaats van liggend. Wat ook logisch is, want liggen kan ze natuurlijk allang.

Soms valt ze wel om. Dat is logisch natuurlijk. Maar als ik dan *boem* hoor en ze met haar hoofdje tegen de box rand aan komt, vind ik dat toch wel zielig. Maar ik probeer niet teveel aan Liz te laten merken dat ik schrik. Dan schrikt zij namelijk ook.

 

Nu we het over de box en rechtop zitten hebben.. Woensdag was ik even aan het opruimen en ik had Liz in de box gelegd. Toen ik mij omdraaide en weer naar haar keek zag ik haar ineens rechtop zitten! Normaal lukt het haar niet om van een ligstand zelfstandig te gaan zitten, maar dit keer was het haar wel gelukt. Super knap natuurlijk! En volgens mij was Liz ook best trots op zichzelf ;-).

 

Nu Liz echt goed rechtop kan gaan zitten, kan ik binnenkort voor het eerst met haar gaan fietsen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best spannend vind, maar ik kijk er ook naar uit. Ik heb alleen nog geen fietsstoeltje, dus die moet ik nog even gaan kopen. Hebben jullie tips? Ik dacht zelf aan een stoeltje van Yepp, maar ik sta open voor suggesties.

 

Ook vraag ik mij af of gelijk achterop kan of dat ze eerst voorop moet. Ik heb werkelijk geen idee. Ik zie baby’s van haar leeftijd vaak voorop zitten. Dus ik denk dat ze voorop moet. Dat lijkt me ook wel leuk want dan kan ik haar goed zien en dan zie ik gelijk hoe ze het fietsen vind en of ze goed rechtop blijft zitten.

 

Dus mama’s, hebben jullie tips? Ik hoor ze graag!

Mama van Liz, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

4 thoughts on “BabyGlow: rechtop zitten

 1. Hoi,

  Ach ja dat hoofdje wat stoot is zo sneu. Ook als ze ouder is blijft dit niet leuk.
  Wij hebben qibbel. Ook een fijn stoeltje. Yepp is ook een heel goed merk.
  Stoeltje werkt met van-tot gewicht.
  Bij qibbel zou een baby er achter vanaf kunnen vallen en voor niet. Het is ook veel gezelliger voor. Je kan haar dingen wijzen op de route. En als ze haar koekje of speen of wat dan ook laat vallen wat ze op het moment heeft, heb je snel door wat er aan de hand is.
  Achter een schermpje zit ze niet zo veel in de wind. (Achterop toch een soort wervelwindje)
  Het voor stoeltje is vaak kleiner dan achter en zit ze goed ingesnoerd. De zijkanten zijn wat hoger in verhouding.

  Heb je hier wat aan?

  Grt

 2. Wat knap! Leuke foto zo in de box, lijkt me ook niet meer lang te duren dat ze daar uit klimt!
  Een zitje voor is gezellig en je kan haar goed in de gaten houden. En mocht je een tweede kindje krijgen, kan Liz naast achter een de baby naar voor. Als je een zitje achter neemt, heb je voor Liz maar 1x de uitgave. Een vriendin van me heeft haar kindje meteen achterop gedaan, omdat zij zo groot was.
  Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*