BabyGlow: slapen is voor baby’s

Categories BabyGlow, Lifestyle

Liz is een echt gezelligheidsdier (van wie zou ze dat nu hebben?). Ze zit het liefste tussen alle mensen en ze wil niks missen. Ze vind alle aandacht die ze krijgt leuk en geniet er ook volop van. Ze is van beide opa’s en oma’s het eerste kleinkind dus ze krijgt ook volop alle aandacht. En dat vind ze heerlijk. Maar om 19.30 uur is het toch echt bedtijd voor Liz en dan is ze ook wel moe. Na haar hele slaapritueel (vitamine druppels, een laatste voeding en tandenpoetsen) leggen we haar dan in bed. Voorheen viel ze dan zo in slaap.

 

Maar de laatste tijd is dat niet meer zo. Nee, Liz komt de laatste tijd nogal moeilijk in slaap. In het begin moesten we gewoon even naast haar bed blijven zitten en over haar buikje heen wrijven. Dan viel ze zo in slaap. Maar nu kunnen we blijven zitten wat we willen, Liz wil niet slapen. Slapen is voor baby’s. Liz laat liever al haar trucjes zien. Rechtop zitten, klappen, praten, alles komt voorbij. Maar ondertussen is ze ook best moe. Geen hele goede combi.

 

Om Liz toch in slaap te laten vallen zijn we dan ook met nieuwe trucs begonnen. Als het weer het toelaat gaan we een avondwandeling met haar maken na haar slaapritueel. (natuurlijk proberen we haar eerst in bed te leggen zoals het hoort). Als het slecht weer is, rijden we rondjes met Liz in de auto. Binnen 10 minuten valt ze dan in slaap. Als we dit niet doen en haar in haar bedje laten liggen, zijn we soms meer dan een uur bezig. Het is misschien niet ideaal, maar het werkt wel op deze manier.

 

Zo zijn we nu al een paar avonden bezig. De tochtjes met de auto en de wandelwagen beginnen inmiddels een aardig avondritueel te worden. Maar we gaan er vanuit dat het binnenkort weer over is. Hoe zit het met andere ouders die BeautyGlow lezen… hebben jullie dit ook meegemaakt? Wat werkte bij jullie kleintjes goed? Ik ben erg benieuwd naar alle tips!

Mama van Liz, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*