BabyGlow: wintertijd

Categories BabyGlow, Persoonlijk

Het weekend van 28 op 29 oktober ging de wintertijd in. Het teken dat de zomer echt voorbij is. Al was dat natuurlijk al duidelijk doordat het kouder werd en de blaadjes van de bomen vallen. Toch vind ik wintertijd altijd wel zo’n momentje waarop je echt de zomer afsluit. Al is het alleen maar vanwege de naam ‘wintertijd’.

 

Vroeger vond ik het altijd fijn als het de dag was waarop de wintertijd in ging. Dat betekende namelijk dat ik een uurtje langer kon uitslapen. Heerlijk! Maar met een kleintje gaat dat helaas niet. Ik weet al lange tijd niet meer wat uitslapen is. Al moet ik eerlijk bekennen dat dat ook wel meevalt. Liz is niet super vroeg wakker.

 

Om Liz een beetje voor te bereiden op de wintertijd, zijn we een paar dagen van tevoren begonnen met het iets later naar bed doen van Lizje. Dat ging prima. We merkten niet aan Liz dat ze wat later naar bed ging. Alleen werd ze wel elke dag gewoon om haar vertrouwde tijd wakker. Daaraan merkte we dus geen verschil. Toch hebben we doorgezet.

Toen was het zaterdag, de dag dat de wintertijd in zou gaan. Liz ging wederom iets later naar bed. We waren erg benieuwd hoe laat ze de volgende dag wakker zou worden. Nou wij hebben echt een super babytje. Ze werd namelijk niet een uur vroeger wakker, maar ze zat er een beetje tussenin. Hoe fijn!

 

Liz heeft zoals jullie kunnen lezen dus geen last gehad van de wintertijd. Inmiddels is ze er al helemaal aan gewend en gaat ze gewoon weer op normale tijd naar bed en ze wordt ook op haar normale tijd weer wakker. Zelf was ik de eerste paar dagen extra vroeg wakker. Een beetje jammer, maar zo was ik wel elke dag vroeg op mijn werk. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

9 thoughts on “BabyGlow: wintertijd

  1. Goed dat je je kindje hebt laten wennen aan de wintertijd. Als volwassene had ik het er wel moeilijk mee, Misschien voor volwassenen ook wel goed om je voor te bereiden. Overigens, ik moest er ook vroeg uit, anders was ik te laat voor de medicatie.

  2. Hier ging het wat moeizamer bij mijn dochter (net 2 jaar). Misschien de volgende keer wat eerder aan denken en wat “speling” opbouwen. Maar na enkele dagen was het nieuwe ritme gelukkig alweer gewend.

  3. Weet je wie bij ons het lastigste aan de zomer en/of wintertijd kon wennen?
    Je gelooft het niet, maar het was de hond! de kinders pastte zich redelijk moeiteloos aan, maar die malle hond had er een week voor nodig!

  4. Nou, misschien had ik zelf dan ook al een week eerder met de wintertijd moeten beginnen! Het duurt bij mij altijd wel een paar dagen voor ik weer in mijn ritme zit.

  5. Wat goed dat je Liz heb laten wennen aan de wintertijd. Om zo snel mogelijk weer in het ritme te komen! Gelukkig ging het aardig makkelijk bij jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*