Essie Gel nagellak

Categories Beautyglow

In mijn mooie stadje Leiden is de aller eerste nagellakbar van Essie gestart. Midden in het vernieuwde V&D filiaal. Zo kun je tijdens het shoppen even snel je nagels laten doen. Want dat kan! Je hoeft niet persee een afspraak te hebben, je kan in princiepe zo binnen lopen. Ik besloot mijn nagels eens in de gel nagellak te laten zetten voor mijn vakantie. Op die manier hoef ik er tijdens mijn vakantie niet naar om te kijken.

De gel nagellak van Essie is alleen ontwikkeld voor professionals. Je kunt dit dus niet thuis bij jezelf doen. De gel die Essie gebruikt is een soak off gel die er door de specialisten dus af te weken is. Qua kleuren kun je kiezen uit 36 verschillende kleurtjes. Deze kleurtjes zijn ook als gewone nagellak verkrijgbaar zodat je, je nagels eventueel (mocht het nodig zijn) zelf nog kunt bijwerken.

Een basis gel nagellak behandeling is Gellicious, deze kost € 30,00. Ik koos voor deze behandeling en nam (zonder vooraf een afspraak te hebben gemaakt) plaats in de ruime loveseat. Eerst werden mijn nagels goed schoon gemaakt, er zat nog oranje nagellak op en dat mocht er inmiddels wel vanaf. Daarna werden mijn nagels gevijld, de nagelriemen terug geduwd. Vervolgens werd het nagelbed van mijn nagels ruw gemaakt met een speciale vijl. Dit moet omdat anders de gel er weer heel makkelijk vanaf glijd.

Daarna werd de basecoat aangebracht. Dit is een speciale gel basecoat. Na het laagje basecoat moest ik voor het eerst een minuut met mijn nagels onder de lamp. Terwijl mijn ene hand onder de lamp lag, werd de andere gelakt. Nadat de basecoat was gedroogd en uitgehard werd de lak aangebracht. Ik koos voor een mooie koraaltint nummer 5016 (de normale lak dupe is: Peach Daiquiri). Een lekker mooi zomers kleurtje. Na een laagje lak moest ik weer onder de lamp. Daarna werd een tweede laagje aangebracht en mocht ik weer onder de lamp. Binnen twee laagjes is de gel lak mooi dekkend en ziet het er al super uit. Er wordt een watje over mijn nagels gehaald om wat plakkerige laagjes te verwijderen en dan krijg ik de topcoat aangebracht en mag ik weer onder de lamp. Nadat de topcoat is uitgehard en opgedroogd worden de laatste plakkerige restjes verwijderd en ben ik klaar.

In het begin doe ik nog heel voorzichtig, ik was bang dat mijn nagels nat zouden zijn. Maar dat is natuurlijk niet zo! Mijn nagels zien er super mooi en glanzend uit! Ik ben benieuwd hoe lang de gel blijft zitten. Het zou minimaal twee weken moeten zijn, dus we zullen zien.

Voor de zekerheid heb ik ook het normale lakje van Essie in de kleur Peach Daiguiri gekocht. Je weet maar nooit of ik beschadigingen krijg namelijk. Een klein tipje: koop het normale lakje bij Etos. Daar betaal je namelijk 2 euro minder! Bij de Essie bar betaal je voor het normale lakje namelijk: € 12,95 en bij Etos betaal je € 9,99. Alle beetjes helpen niet waar!
Wat vinden jullie van mijn nagels?

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

1 thought on “Essie Gel nagellak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*