Maak je huid herfstproof

Categories Beautyglow

De herfst, niet mijn seizoen. Ik vind de kleuren wel mooi, maar de regen en de kou kunnen me gestolen worden. Ook merk ik vaak aan mijn huid dat het weer veranderd. Mijn huid voelt wat trekkerig aan en ik krijg sneller puistjes. Logisch ook, met de verandering van het weer veranderen ook de behoeftes van je huid. Ik geef vandaag tips om je huid de herfst door te helpen!

 

Smeren

Renewed hope in a jar dry

De luchtvochtigheid is in de herfst lager en daardoor kan je huid droog en trekkerig aanvoelen. Smeer daarom met een volle vettere crème. Ja, ook als je een vette huid hebt. Je huid heeft deze voedende verzorging nodig in de herfst.

 

Kort douchen

Het is natuurlijk heel lekker om een lange warme douche te nemen nu het kouder wordt. Maar dit kun je beter niet doen. Lang douchen droogt je huid uit. Douche dus kort en verzorg je huid daarna goed met bijvoorbeeld een lekkere bodybutter.

 

Scrub je huid

Scure body Scrub (1)

In de zomer wordt de hoornlaag van je huid dikker om zichzelf te beschermen tegen de zonnestralen. Op zich mooi, maar in de herfst kan dit ervoor zorgen dat je huid nog sneller uitdroogt. Verwijder daarom de laag dode huidschilfers door je huid goed te scrubben. Zowel je gezichtshuid als de huid van je lichaam.

 

Bescherm je lippen

De huid van je lippen is dunner dan je gezichtshuid en daarom extra gevoelig. Extra bescherming van je lippen is dus geen overbodige luxe. Gebruik een lekkere lippenbalsem om kloofjes te voorkomen. Smeer je lippen minimaal twee keer per dag in.

 

Dit waren mijn tips om je huid goed de herfst door te helpen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Heb jij nog een goede tip? Laat het me weten en deel het bij de comments!

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*