Mijn tips voor mooi gezond haar

Categories Beautyglow

Mooi, gezond, glanzend en sterk haar willen we allemaal. Maar dit krijg je niet zomaar. Je haar moet je net als de rest van je lichaam goed verzorgen en er de nodige aandacht aan besteden. Vandaag deel ik mijn tips voor mooi, gezond haar met jullie. Tips die voor mij goed werken.

Tip 1

Kiwi (1)

Eet gezond. Hiermee bedoel ik echt niet dat je nooit meer iets “fouts” mag eten. Maar je haar haalt ook haar bouwstoffen uit je voeding. Dus eet gewoon gezond en probeer iedere dag minimaal 1 (het liefste 2) stuks fruit te eten.

Tip 2

IMG_1604

Was je haar niet te vaak. Echt waar, dit is niet nodig. Als je heel vaak je haar wast, haal je de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid steeds weg, waardoor je hoofdhuid alleen maar sneller vet zal worden en je dus ook sneller vet haar krijgt.  Twee tot drie keer per week je haar wassen is echt voldoende. Ik probeer altijd twee keer in de week mijn haar te wassen en een enkele keer drie.

Tip 3

Vitamine B. Van vitamine B wordt je haar sterker (en je nagels worden er ook sterker door). Sommige mensen beweren dat je haar door vitamine B ook sneller gaat groeien. Maar ik weet niet of dit waar is. Wel merk ik dat mijn haar meer glanst sinds ik dit gebruik (en ik slik inmiddels al aardig wat jaren vitamine B) en mijn nagels zijn ook veel sterker geworden. Het doet dus wel iets.

Tip 4

John Frieda Full Repair Deep Conditioner (1)

Gebruik een keer per week een haarmasker. Dit kan een natuurlijk haarmasker zijn of gewoon een uit een potje. Gebruik dit masker eens per week in plaats van je conditioner. Je zal merken dat je haar hier veel zachter van wordt en beter wordt gevoed. Zeker in de zomer, na een dag strand of zwembad, kan je haar wel een opkikkertje gebruiken.

Tip 5

IMG_1680

Vlecht je haar als je gaat slapen. Borstel voor het slapen gaan je haar uit en maak een vlecht. Als je dan de volgende ochtend wakker wordt heb je veel minder klitten en zal je haar dus ook minder snel afbreken. Je haar blijft zachter.

Tip 6

IMG_7427

Gebruik SLS-vrije shampoo! Echt waar dit maakt zo’n verschil! Mijn haar is veel sterker geworden sinds ik hiermee ben begonnen en mijn hoofdhuid wordt ook minder vet. Ik heb SLS vrije shampoo ook aan mijn schoonzus aangeraden omdat haar hoofdhuid zo onrustig was en het heeft gewerkt! Mijn aanraders zijn de shampoo’s van Yes to! Echt waar probeer het eens! Je krijgt er zo veel mooier haar door!

Dit waren mijn tips, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en als jullie nog tips hebben, laat ze achter bij de comments!

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

2 thoughts on “Mijn tips voor mooi gezond haar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*