Moodboards maken

Categories Lifestyle

Jullie kennen het vast wel, je hebt iets in je hoofd maar je kan het niet goed in woorden uitdrukken. Dat is logisch, mensen denken niet in woorden, maar in beelden. Daar bieden moodboards uitkomst.

 

Een moodboard kun je zo maken zoals jij het wil. Ik maak ze graag met plaatjes uit tijdschriften. Ik zoek een stapel tijdschriften en knip alle plaatjes die bij mijn onderwerp passen uit en plak ze op mijn moodboard. Heel simpel en ook nog heel leuk en creatief om te doen. Ik vind het echt leuk.

Bron: http://lifeofsimone.wordpress.com

Ook in mijn werk is het handig. Ik werk inmiddels als communicatiemedewerker en ik merk dat het makkelijker is om een boodschap te visualiseren. Door eerst een boodschap visueel in beeld te brengen, kun je vervolgens makkelijker een verhaal ervan maken.

 

Toen wij gingen verhuizen naar ons nieuwe huis hebben we ook een moodbook gemaakt. In een schrift plakte we alles wat ons qua inrichting en gevoel aansprak. Dit waren meubels, kleuren, interieur foto’s, noem maar op! Heel handig. Onze huidige inrichting lijkt ook op wat we toen hebben uitgezocht. Dat is leuk om terug te zien.

Bron: http://bubblesstyle.blogspot.com

Wat ook een soort moodboard is, is een visionboard. Deze maak je aan het begin van het jaar met alles wat je in het komende jaar wil bereiken. Dit visionboard zet je dan op een plek waar je hem vaak ziet, mijne staat naast mijn bed, en doordat je vaak naar dit board kijkt, wordt je steeds meer gestimuleerd om je doelen te gaan behalen.

 

Online kun je ook moodboards maken via Pinterest. Dit doe ik ook regelmatig, maar het knippen en plakken van plaatjes vind ik leuker om te doen.

Bron: www.sunseabar.nl

Voor onze bruiloft maak ik ook een moodbook. Daarin plak ik jurken die ik mooi vind en alles rondom bruiloften wat mij inspireert en wat ik graag zou willen. Erg leuk om te doen!

 

Hebben jullie wel eens een moodboard, moodbook of visionboard gemaakt? Zo ja, waarvoor was dat?

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

2 thoughts on “Moodboards maken

  1. Ah wat handig dat je even uitlegt hoe je nu precies een moodboard maakt. Ik vind het altijd super leuk om te zien!

Comments are closed.