Musthaves als je ziek bent

Categories Lifestyle

Ziek zijn, ik vind het verschrikkelijk. Gelukkig ben ik ook bijna nooit ziek. Maar helaas, afgelopen zaterdag is het de Griep dan toch gelukt om mij te besmetten. Jeetje wat ben ik beroerd. Spierpijn door mijn hele lichaam, dan weer super koud, dan weer super warm, hoofdpijn, misselijk, het hele pakket heb ik erbij gekregen. Fantastisch!

 

Gelukkig zijn er simpele huis, tuin en keukenmiddeltjes die het leed wat kunnen verzachten. Ik heb ze dan ook allemaal bij de hand deze dagen!

 

Kleedje

De hele dag in bed lukt soms gewoon niet. Dus sleep ik mezelf dan naar de bank. Daar heb ik 3(!) heerlijke kleedjes van wol liggen waaronder in mezelf lekker kan warmen als ik weer een kou aanval krijg.

 

Flesje water

Iedereen die de griep heeft gehad weet wat hij moet doen: veel drinken! Daarom sleep ik de hele dag mijn flesje met me mee door het huis. Als hij leeg is, vul ik hem opnieuw. Ik denk dat ik de afgelopen dagen bijna 3 liter per dag heb gedronken en nog heb ik steeds dorst. Dit flesje is dus van harte welkom!

 

Tijdschriften en boeken


Overdag is er eigenlijk nooit wat leuks op TV. Tijdschriften en boeken bieden dan een welkome afleiding. Helaas lukt het mij niet om lang te lezen ivm de hoofdpijn.

 

Paracetamol

Paracetamol tegen de hoofdpijn natuurlijk. Als niets helpt, moet je soms wel een pijnstiller nemen. Paracetamol helpt “meestal” goed.

 

Citrosan

Dit is echt een wonderdrankje! Citrosan is een poeder wat je dient te mengen met gekookt water. Er zit pijnstiller in verwerkt. Je dient het zo heet mogelijk te drinken. Na een tijdje zorgt Citrosan ervoor dat je gaat zweten, op die manier zweet je, je virus er een beetje uit.  Ik neem Citrosan meestal voordat ik ga slapen.

 

Thee drinken

Omdat water op een gegeven moment wel je neus uitkomt is thee een goede aanvulling. Ik drink zelf het liefste groene thee, ook als ik ziek ben.

 

Beschuit

Je maag kan vaak niet veel verdragen als je ziek bent, beschuit is licht verteerbaar dus vaak lukt het wel om beschuit te eten.

 

Dit waren mijn musthaves gedurende deze ziekte dagen. Ik hoop dat het snel over is! Misschien dat jullie iets hebben aan deze tips als jullie ziek zijn!

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

3 thoughts on “Musthaves als je ziek bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*