Op dieet? Zo hou je het vol!

Categories Beautyglow

Ik weet het, een gezonde levensstijl is het belangrijkste om op gewicht te blijven. Maar soms, na een feestje of een heel feestweekend ofzo. Of gewoon na vakantie, dan zitten er net wat kilotjes bij die je liever kwijt bent dan rijk. Met sporten alleen ben je ze niet zo snel kwijt. Dus je gaat op dieet. Hierbij wat tips om dat goed vol te houden.

Drink veel water

966608_24258993

Water geeft je een vol gevoel en stilt de honger. Water kun je de hele dag door drinken. Je lichaam heeft ook minimaal 1,5 liter per dag nodig om afvalstoffen af te voeren dus blijf maar lekker drinken.

 

Neem gezonde tussendoortjes

komkommer

Denk hierbij aan geraspte worteltjes, komkommer, een appel enz. Eigenlijk is groente of fruit sowieso goed.

 

Wees niet te streng

Deze is heel belangrijk. Als je jezelf alles gaat ontzeggen wordt een dieet alleen maar zwaarder. Als jij zin hebt in een dropje, neem dan lekker een dropje. Dat ene drop je meer of minder maakt echt geen wereld van verschil. Maar eet natuurlijk geen hele zak leeg en denk niet elke dag: “dat ene dropje kan wel”.

 

Ga sporten

1056251_12552382

Als je aan het sporten bent heb je geen behoefte aan foute snacks. Tenminste, ik niet, dat vind ik dan alleen maar zonde. Dus ga lekker bewegen.

 

Tot slot

Blijf wel genieten. Geniet van het weer, geniet ook wel van eten. Dit moet geen obsessie worden. Maar kijk gewoon eens naar wat lekkere recepten die minder slecht voor je zijn. Zo blijf je ook na je dieet netjes op gewicht. Vind de juiste balans tussen lekker eten en voldoende bewegen.

 

Dit waren mijn tips. Voor mij werken ze, misschien ook voor jullie.

Bron hoofdfoto: http://www.emedicalnews.com/wp-content/uploads/2013/02/17-Day-Diet-Plan-Menu.jpg

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*