Review Oriflame Perfect Fusion Foundations

Categories Make-up, Review

Deze nieuwe foundation van Oriflame doet een viertal beloftes: Hydratatie, Natuurlijke finish, Daily Defense en Perfecte dekking. In het kort omschrijft Oriflame haar nieuwe foundation als volgt:

“Deze wonderbaarlijke formule smelt en fuseert in aanraking met de huid en creëert een gezonde, natuurlijke gloed. Perfect als je een natuurlijke uitstraling wilt, en je huid zal er ook dol op zijn!” 

Deze quote maakte mij erg nieuwsgierig. De foundation is verkrijgbaar in vijf kleuren, namelijk: Porcelain, Ivory, Rose beige, Natural beige en Honey beige. Ik mocht twee van deze kleuren testen, namelijk Ivory en Natural beige.

 

De test

Eigenlijk ben ik meer een BB cream meisje. Ik vind foundation vaak te dekkend en te overdreven aanwezig voor overdag. Misschien dat deze foundation minder aanvoelt als een masker, dus wie weet ga ik deze foundation wel overdag dragen. Ik ben benieuwd.

De foundations zitten verpakt in mooie kartonnen doosjes. De verpakking vind ik er clean en luxe uitzien. Ik hou daar wel van. De flesjes zelf zijn van echt glas, dit bevestigd het luxe gevoel wat ik al bij de doosjes kreeg. Erg mooi! Verder hebben de flesjes een handig te doseren draai-sluitpompje. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over ongelukjes in je badkamer of handtas. Tevens is deze verpakking erg hygiënisch, wel zo prettig.

Ik heb voor jullie ook even een foto gemaakt van de ingrediëntenlijst:

Goed, laten we beginnen met de test. Als eerste een foto van mijn gezicht zonder foundation. Ik draag alleen dagcrème en verder geen make-up.

Ik breng beide foundations trouwens aan met mijn buffer brush. Ik breng al mijn foundations altijd met deze kwast aan, dit vind ik het mooiste effect geven.

Als eerste test ik de lichte kleur: Ivory. Ik breng de foundation aan op de muis van mijn hand, alvorens ik hem aanbreng op mijn gezicht. De foundation voelt luchtig aan en laat zich makkelijk verdelen over mijn huid.

Op onderstaande foto zie je het verschil. Links zit geen foundation en rechts wel. De kleur Ivory is goed matchend met mijn huidskleur. Ik vind de dekking mooi.

De dekking van de foundation ziet er mooi en natuurlijk uit. Het lijkt net alsof ik geen foundation draag en een mooie egale huid heb. Ik draag op onderstaande foto de kleur Ivory op mijn hele gezicht en verder draag ik geen make-up. Ik ben erg tevreden over deze kleur, hij matcht goed bij mijn huid. Ook voelt de foundation licht en luchtig aan. Totaal niet als een dik masker.

 

Oke, tijd voor kleur nummer twee: Natural beige. Nu ik erachter ben dat Ivory zo goed bij mijn huidskleur past, denk ik dat Natural beige op dit moment te donker moet zijn.

Mijn vermoeden klopt. Zoals jullie op onderstaande foto goed kunnen zien is Natural beige te donker voor mij (links geen foundation rechts wel). Wel is de foundation goed dekkend en net zo luchtig als zijn lichtere broertje.

Ik denk eerlijk gezegd wel dat Natural beige in de zomer wel goed voor mij is, ik word immers snel bruin en de kleur is niet echt oranje bij mij. Ik zal hem in de zomer nog een keer voor jullie fotograferen. Op onderstaande foto heb ik de foundation over mijn gehele gezicht aangebracht.

 

Conclusie

De foundations brengen super makkelijk aan, voelen luchtig aan op je huid. De dekking is goed en natuurlijk, oneffenheden zijn goed bedekt maar wel op een zodanige wijze dat er geen masker effect ontstaat. Ook vind ik het een groot pluspunt dat de foundations beiden SPF 25 bevatten. Op deze manier wordt je huid beschermd tegen de schadelijke effecten van het zonlicht. Ja, ik kan deze foundations zeker aan iedereen aanraden!

Samenvatting

Product: Foundation (Ivory en Natural beige)

Merk: Oriflame

Verkrijgbaar: www.oriflame.nl

Cijfer: 9

Prijs: € 14,00

 

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

6 thoughts on “Review Oriflame Perfect Fusion Foundations

  1. Ik vind het resultaat wel heel mooi! Ken Oriflame verder niet echt, maar lees er veel goeds over. Vind 14 euro ook een redelijke prijs 🙂

  2. Beste Daisy en lezers van dit blog,

    Oriflame heeft regelmatig mooie aanbiedingen. Zo kun je deze foundation nu (t/m donderdag 6 februari a.s.) bestellen voor slechts €8,99. Neem gerust een kijkje op mijn beautyshop voor deze en meer mooie Oriflameaanbiedingen.

    Groet, Marjo
    Beauty by You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*