Syoss Glossing Shine-Seal Shampoo

Categories Review

Een tijdje terug werd mij gevraagd of ik de nieuwe shampoo van Syoss wilde testen, Syoss Glossing Shine-Seal Shampoo. Ik zit er de laatste tijd aan te denken om meer artikelen over haar te schrijven, dus dit kwam mooi van pas. Iets nieuws proberen vind ik altijd leuk en het valt nog in de “haar” catagorie ook!

Syoss omschrijft deze shampoo zelf als volgt:

De hoogwaardige Glossing Shine-Seal formule met laminatie technologie versterkt de haarvezel, verzegelt de glans engeeft normaal tot dof haar een langdurige schitterende glans. Met PRO-CELLIUM KERATINE, een professionele technologie dat wordt gebruikt door duizenden kappers wereldwijd.

  • Reinigt, verzorgt en verzegelt de glans langdurig

  • Voor schitterende lichtreflecties

Sounds good right?

Mijn ervaringen

Tijd om de shampoo eens nader onder de loop te nemen. De shampoo zit in een roze, doorzichtige fles verpakt van 500 ml. Je hebt lekker veel product dus. Op de voorkant zit een zwart etiket met daarop vermeld om wat voor product het gaat. Op de achterkant staan de ingrediënten vermeld. Helaas, helaas, deze shampoo bevat SLS. Een ingrediënt wat ik liever vermijd, omdat het niet goed voor je is en omdat ik merk dat mijn hoofdhuid er rustig van wordt als ik dit ingrediënt niet gebruik. Ook zit er Keratine in deze shampoo verwerkt, hier wordt je haar sterker van.

Maar goed, alles voor de site. Dus ik testte de shampoo toch. Doordat de fles roze doorzichtig is, denk je dat de shampoo ook deze kleur zal hebben. Dat is echter niet het geval. De shampoo is doorzichtig van kleur. Hij ruikt zoet. Deze geur is niet heel erg aanwezig, maar je ruikt het wel. Best een lekkere geur eigenlijk.

Ik breng de shampoo aan op mijn natte haar. Tijdens het inmasseren merk ik het verschil direct met een SLS vrije shampoo: er komt heel veel schuim vrij. Oei, ik word daar een beetje huiverig van. Het zorgt ervoor dat ik extra lang mijn haar aan het uitspoelen ben, ik wil er zeker van zijn dat alles weg is.

Na het uitspoelen breng ik mijn gebruikelijke conditioner aan en als ik die ook heb uitgespoeld laat ik mijn haar opdrogen. Eenmaal opgedroogd voelt mijn haar heel luchtig en schoon aan. Mijn haar glanst ook heel mooi! Een fijn gevoel. Na een tijdje merk ik echter dat mijn hoofdhuid een beetje jeukerig aanvoelt. Maar omdat ik dacht dat, dat misschien tussen mijn oren zat, ben ik toch door gegaan met het gebruiken.

Echter na een paar keer gebruiken merk ik nog steeds dat mijn hoofdhuid begint te jeuken. Mijn hoofdhuid kan gewoon echt niet goed tegen het agressieve reinigings ingrediënt SLS. Jammer. De shampoo maakt mijn haar namelijk wel mooi glanzend en lekker luchtig. Ik heb dus besloten dat ik deze shampoo alleen nog ga gebruiken als ik veel styling producten in mijn haar heb gehad. Dan weet ik in ieder geval zeker dat die uit mijn haar verwijderd zijn. Verder denk ik dat Rick de shampoo wel zal blijven gebruiken. Hij heeft niet zo snel last van een jeukende hoofdhuid, al wast hij, door mij, zijn haar ook liever SLS vrij.

 

Conclusie

De shampoo maakt mijn haar goed schoon en laat het mooi glanzen en luchtig aanvoelen. Echter het ingrediënt SLS zorgt ervoor dat mijn hoofdhuid gaat jeuken. Dit vind ik niet echt prettig en hierdoor wordt mijn haar ook sneller vet (want je gaat eerder met je handen door je haar). Jammer, maar als je hier geen last van hebt, is deze shampoo voor jou misschien wel perfect.

Samenvatting

Product: Glossing Shine-Seal shampoo
Merk: Syoss
Verkrijgbaar: www.drogistplein.nl
Prijs: € 4,68
Cijfer: 7

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

1 thought on “Syoss Glossing Shine-Seal Shampoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*