Van top tot teen in de juiste kleur

Categories Make-up

Wat voor type ben je?

Om te beslissen welke kleuren jou mooi staan, moet je om te beginnen eerst vaststellen wat voor type je bent. Dit worden ook wel de seizoenstypes genoemd. Ieder seizoen heeft een eigen type met andere uiterlijke kenmerken. Het lente type heeft bijvoorbeeld een lichte huid, die nauwelijks verkleurd in de zon en een warme gouden of rode gloed over haar lokken. Een herfsttype heeft een vergelijkbare haarkleur, maar een huid die juist wel snel bruin wordt. Het zomertype heeft daarentegen juist een wat grauwere haarkleur, zoals asblond of –bruin, maar net als het lentetype een lichte huid. Het wintertype heeft vaak donker of askleurig haar en krijgt in de zon al snel een lekker kleurtje.

Haarkleur

Folies in bruin haar natuurlijk (1)

Ben je je natuurlijke kleur zat en wil je wat nieuws uitproberen? Ga dan eerst na welk type je bent. Aan de hand daarvan bepaal je welke tint jou staat. Zo kunnen het lente- en herfsttype het beste gaan voor kleuren met een warme gloed, zoals goudblond of koperachtige kleuren. Het zomertype komt goed tot haar recht met wat grauwere kleuren, zoals asblond of asbruin. Ook platinablond is het uitproberen waard! Het wintertype heeft van zichzelf meestal al vrij donker haar en kan daarom het beste gaan voor donkerbruin of een diepzwarte, bijna blauwachtige kleur.

Mooie lippen

FOTD Chanel Eclosion (8)

Knalrode lippen staan bij de één fantastisch, terwijl het de ander juist erg bleek kan maken. Ook bij het uitkiezen van de juiste kleur lippenstift spelen de seizoenstypes een belangrijke rol. Als lentetype ga je bijvoorbeeld voor lichtroze of koraalkleurtjes. Wil je iets opvallends? Ga dan voor een rode kleur met oranje ondertoon in plaats van rozerood. Een zomertype kan daarentegen juist beter wel gaan voor rozerood en fuchsia. Het herfsttype accentueert haar warme ondertoon met knalrood of roodbruine kleuren. Als wintertype ga je voor een helrode kleur of paarse tinten.

Kleding

Als je eenmaal weet welke kleuren kleding mooi bij je staan, kan dat je een hoop tijd schelen. Je weet meteen welke rekken je kunt overslaan en bovendien is de kans op een miskoop een stuk kleiner. Als zomertype ga je voor koele pasteltinten en ook als wintertype ga je voor koele kleuren, maar dan juist in heldere tinten. Denk bijvoorbeeld aan fuchsia of helderrood. Het herfsttype kiest voor warme kleuren zoals oranje of mosterdgeel en het lentetype komt het beste tot haar recht in heldere, maar warme kleuren zoals zalmroze of koraalrood.

Houd het subtiel

Vind je het toch nog spannend om veel kleur te dragen? Dan kun je natuurlijk ook voor een neutrale outfit gaan en wat kleuraccenten toevoegen met behulp van accessoires. Ben je bijvoorbeeld de trotse eigenaar van een kostbare LG G2? Hoe leuk is het dan om je nieuwe toestel te beschermen met een LG G2 hoesje dat past bij je tas, nagellak of sieraden! Er zijn tegenwoordig telefoonhoesjes te vinden in de leukste kleuren en meest hippe printjes, waardoor er altijd wel eentje te vinden is die helemaal aansluit bij jouw smaak en uiterlijk. Dus bescherm je Samsung met een panterprint of geef je S7 een nieuw uiterlijk met een Samsung Galaxy S7 hoesje in dezelfde kleur als je lippenstift.

 

Draag jij de kleuren die passen bij jouw seizoenstype? Welk seizoenstype denken jullie dat ik ben? 🙂

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*