Yes to cucumbers color care shampoo

Categories Review

Yes to cucumbers is speciaal ontwikkeld voor geverfd haar. Zoals jullie weten verf ik mijn haar niet, maar laatst heb ik folies in mijn haar laten zetten en daarom leek het mij goed om een speciale shampoo daarvoor te gebruiken. Dus kocht ik Yes to cucumbers.

Yes to omschrijft deze shampoo als volgt:

Color Care Shampoo is geschikt voor gekleurd haar. We hebben extracten toegevoegd van centaurea, een krachtige anti-oxidant die de kleur beschermt en langer vasthoudt. 

De shampoo verwijdert de ophoping van vuil en verontreinigingen en bevat 26 dode zee mineralen om de vochtbalans te herstellen en het haar vernieuwde kracht te geven.

De verpakking van Yes to cucumbers is hetzelfde als de Yes to carrots en Yes to tomatoes varianten: het is een grote iets doorzichtige fles van 500ml(!) met voor en achterop een etiket waarop staat om welk product het gaat. De shampoo is licht groen van kleur. De shampoo is dierproefvrij! Dat is al een hele grote plus! Daarnaast is de shampoo ook nog SLS vrij, net zoals de andere varianten!

 

In tegenstelling tot de wortel en tomaten variant, ruikt deze shampoo wel naar komkommers. Het is geen hele overheersende geur, maar je ruikt het wel duidelijk. Ik vind het echter geen probleem. Bij het inmasseren van de shampoo ontwikkeld er weinig schuim. Dit komt natuurlijk omdat er geen SLS in de shampoo zit, maar toch heb ik het idee dat deze shampoo nog minder schuimt dan de andere twee varianten. Waarschijnlijk is deze nog milder, omdat hij ook geverfd haar moet beschermen.

Vet en vuil wordt goed uit mijn haar verwijderd en na een wasbeurt ziet mijn haar er weer fris uit. Er blijft geen komkommer geur achter, wat ik wel prettig vind. Wel heb ik het idee dat mijn haar iets minder volume krijgt door deze shampoo. Daarom blijft toch de tomaten variant mijn favoriet.

Mijn folies zijn overigens ook nog dezelfde kleur als toen ze werden gezet. Behalve dan dat ze iets lichter zijn geworden door de zon. Dus ik denk dat deze shampoo mijn haar ook goed beschermd.

Conclusie

De shampoo maakt mijn haar goed schoon zonder mijn hoofdhuid te irriteren. Wel heb ik iets minder volume in mijn haar. Mijn folies zijn ook goed beschermd, want ze zijn niet vervaagd. Ik ben tevreden over deze shampoo maar vanwege het gebrek aan volume ga ik toch liever voor de tomatoes variant. Voor mensen met geverfd haar raad ik deze shampoo absoluut aan.

 

Samenvatting

Product: Color care shampoo

Merk: Yes to cucumbers

Verkrijgbaar: De Tuinen

Prijs: € 8,99

Cijfer: 8

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

4 thoughts on “Yes to cucumbers color care shampoo

  1. Een tijdje terug was ik al zo nieuwsgierig naar dit product. Klinkt op zich wel goed, alleen minder volume? Dat is niet iets wat ik eigenlijk wil. Mooie review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*