15 februari

Essie Treat Love & Color

Review , , , , , , , , ,

Wil jij de conditie van je nagels verbeteren en je nagels versterken? Maar wil je ook een leuk kleurtje op je nagels? Dankzij Essie kan dat nu! Met de nieuwe Essie Treat Love & Color versterk je je nagels en voorzie je ze ook nog eens van een leuk kleurtje. Dat klinkt perfect toch! Dankzij Essie en Etos kreeg ik de kans om dit nieuwe lakje van Essie te testen voordat hij in de winkel lag. Super toch!?

 

Essie Treat Love & Color

Essie Treat Love & Color is een nieuwe formule die droge en breekbare nagels herstelt en tegelijkertijd voorziet van een subtiele kleur. De formule maakt de nagels sterker en voorkomt met 60% het chippen van de nagellak en verminderd met 35% de breekbaarheid van de nagels.

Ook het splijten van de nagels wordt verminderd naarmate je deze lak draagt. Ik heb vooral last van nagels die snel splijten dus ik hoop dat deze lak echt doet wat hij belooft.

 

De test

Treat Love & Color is verkrijgbaar in vier kleuren. De kleur die ik heb ontvangen om te testen is de kleur Tinted Love, een zachte koraal roze kleur.

 

Om de nagellak goed te testen is mij gevraagd de lak een week lang te dragen. Voor het aanbrengen mag je geen basecoat of topcoat gebruiken. Dus ik heb vooraf mijn nagels goed schoongemaakt en vervolgens de lak aangebracht.

Mijn nagels na het aanbrengen van een laagje treat love and color.
Close-up met een laagje treat love and color

Voor de test moet ik twee laagjes aanbrengen dus dat doe ik braaf.

Mijn nagels met twee laagjes treat love and color.
Close-up met twee laagjes treat love and color.

Qua dekking vind ik de lak wat tegenvallen. Ik zie mijn nagels nog een beetje er doorheen. Maar het kan ook zijn dat dat nu eenmaal de bedoeling is bij deze kleur. Ik vind het er overigens wel mooi uitzien.

Doordat je geen basecoat en geen topcoat nodig hebt ben je snel klaar met het lakken van je nagels. Dat vind ik al een pluspunt. Daarnaast droogt de lak ook snel op. Dat is voor een ongeduldig typje zoals ik ook wel prettig ;-).

Een week lang heb ik deze lak op mijn nagels gehad. Bij normale nagellak krijg ik na twee dagen al ‘chips’. Geloof het of niet, maar bij deze lak gebeurd het chippen van de lak pas na drie a vier dagen. Essie Treat Love & Color is dus ook lang houdbaar.

Na een week merk ik dat mijn nagels harder en sterker aanvoelen. Als ik met mijn nagels tik op de tafel hoor ik ook dat mijn nagels sterker zijn. De lak heeft zijn werk dus gedaan.

 

Conclusie

Essie Treat Love & Color is een mooie combinatie van verzorging en het versterken van je nagels en je nagels voorzien van een leuk kleurtje. Ik zal de plus en minpunten even op een rijtje zetten:

Pluspunten:

+ Geen basecoat en topcoat nodig
+ De lak brengt snel en makkelijk aan
+ Je nagels worden sterker
+ De lak is lang houdbaar

 

Minpunten:
– De dekking is niet heel goed

Jullie kunnen aan de plus- en minpunten wel zien dat ik erg blij ben met deze nieuwe lak van Essie. Ik ga deze dan ook vaker gebruiken want ik merk gewoon dat mijn nagels sterker zijn geworden.

 

Samenvatting

Product: Treat Love & Color
Merk: Essie
Verkrijgbaar: vanaf 1 februari te koop bij o.a. Etos
Cijfer: 9
Prijs: € 12,00

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*