27 september

Kruidvat Nature repair shampoo bar & conditioner bar

Haar, Reizen , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: verminder het aantal single use plastics in je badkamer! Gelukkig doen steeds meer merken mee aan de plasticvrij trend. En dat is goed! Eerder vertelde ik jullie dat ik geen shampoo uit flessen meer gebruik, maar voor een shampoo bar ga. En nu heb ik weer een nieuwe shampoo bar en een conditioner bar om te testen, namelijk de Kruidvat Nature repair shampoo bar en conditioner bar.

En extra mooi: deze shampoo en conditioner bar zijn allebei vegan.

Kruidvat Nature Repair Shampoo bar

De Kruidvat Nature Repair Shampoo bar is geschikt voor droog en voor beschadigd haar. Door gebruik te maken van milde reinigers en een pH-huidneutrale formule reinigt deze Kruidvat Natures Repair Shampoo Bar je haar op milde wijze. De shampoo is zacht voor je haar en hoofdhuid.

Er zit biologische avocado en biologische amandelolie in de shampoo, waardoor je haar intensief gevoed en sterker wordt. Ook beschermen deze ingrediënten je haar. Na het gebruik voelt je haar soepel, zacht en glad aan en heeft een natuurlijke glans, aldus Kruidvat. 

Dat wilde ik natuurlijk zelf eens ervaren, daarom heb ik de shampoo bar getest. Inmiddels ben ik wel gewend aan het gebruik van een shampoo bar, dus ik weet hoe het werkt. Ik maak mijn haar nat en wrijf met het blokje over mijn hoofd. Op die manier verdeel ik de shampoo over mijn haar en hoofdhuid.

De shampoo schuimt niet heel erg, maar na het uitspoelen voelt mijn hoofdhuid een stuk schoner aan. Maar ik merk vooral verschil als mijn haar is opgedroogd: dan valt mijn haar namelijk heel soepel en volumineus. Dat vind ik erg mooi. Weet je wat nog mooier is? Er zit geen SLS in deze shampoo bar! Daar ben ik heel blij mee, want de andere shampoo bars die ik heb getest hadden wel SLS. Daarnaast vind ik het lintje in de bar erg fijn, hierdoor kan ik de bar ophangen in de douche om te laten drogen en gaat hij niet plakken op een zeepschaaltje of iets dergelijks. De Kruidvat Nature Repair Shampoo bar kost € 2,99.

Kruidvat Nature Repair Conditioner bar

Als ik mijn haar was, moet ik na de shampoo echt een conditioner gebruiken. Anders is mijn haar niet doorkambaar. Tot nu toe had ik nog geen fijne conditioner bar ontdekt, dus ik was heel benieuwd naar deze Nature Repair Conditioner bar van Kruidvat.

Net als de shampoo bevat deze conditioner biologische avocado en biologische amandelolie wat je haar herstelt en voedt. De Kruidvat Natures Repair Conditioner Bar maakt je haar sterker waardoor het beschermd wordt. Daarnaast verbetert de bar de doorkambaarheid van je haar en maakt het handelbaar, aldus Kruidvat.

Het gebruiken van een conditioner bar vind ik toch ‘moeilijker’. Ik ben gewend om mijn haren in te masseren met een vloeibare conditioner, dat te laten in trekken en dan uit te spoelen. Met de conditioner bar moet ik voor mijn gevoel ‘lang’ over mijn lokken wrijven om er voldoende conditioner op te krijgen. Dan probeer ik het alsnog in te masseren en laat ik het even intrekken.

Als ik vervolgens de conditioner uitspoel, voelt mijn haar wel zacht aan, maar minder zacht dan ik met een vloeibare conditioner gewend ben. Toch kan ik mijn haar wel goed uitborstelen en is mijn haar goed gevoed. Als mijn haar is opgedroogd ziet het er glanzend uit en is mijn haar zacht. Fijn! En ook super fijn: net als de shampoo bar is deze conditioner bar vegan! En de conditioner bar heeft ook zo’n fijn ophang lintje. De Kruidvat Nature Repair Conditioner bar kost € 2,99.

Conclusie

Wat goed van Kruidvat dat zij meegaan met de plasticvrij trend. De shampoo bar vind ik fijn in gebruik en het geeft mijn haar volume, terwijl het niet eens een volume shampoo is. Mijn haar voelt ook echt schoon aan. De conditioner bar vind ik moeilijker in gebruik, maar de bar werkt wel. Mijn haar wordt er zacht en glanzend van en is nog steeds goed doorkambaar. Dat wil met mijn dikke haar wat zeggen!

Voor de prijs hoef je deze shampoo en conditioner bars ook niet te laten liggen. De bars zijn Vegan en hebben een mega handig lintje om ze aan op te hangen. Ik ben fan. Ik zou zeggen: allemaal aan de plastic vrije shampoo en conditioner.

Samenvatting

Product: Shampoo en conditioner bar
Merk: Kruidvat
Verkrijgbaar: Kruidvat
Prijs: beiden € 2,99
Cijfer: 9, want fijn in gebruik, mijn haar wordt er volumineus en glanzend van en vegan

*Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*