20 september

philosophy nature in a jar

Beauty, Review , , , , , , , , , , , , ,

Tijdens het event van philosophy waar ik eerder dit jaar was, kregen we een aantal fijne producten mee. Eerder reviewde ik al de Dream Peel. Vandaag ga ik dieper in op de nieuwe lijn: Nature in a jar.

Nature in a jar

Is een nieuwe, natuurlijke en vegan lijn van philosophy op basis van natuurlijke ingrediënten. Steeds meer merken komen tegenwoordig met een vegan lijn, maar de producten van philosophy zijn normaal al heel fijn in gebruik, dat ik heel benieuwd was naar deze nieuwe lijn.

De producten die ik mee naar huis heb gekregen om te testen zijn: skin reset serum with bakuchiol, balm mask with wheatgrass en cica complex recovery moisturizer. Ik ga ze allemaal even beschrijven voor jullie.

Nature in a Jar – Skin reset serum with bakuchiol

Laat ik beginnen met het product waar ik het meeste nieuwsgierig naar was: skin reset serum with bakuchiol. Het skin reset gezichtsserum bevat een jeugdherstellende formule van bakuchiol en olijvenblad-extract. bakuchiol, een natuurlijk alternatief voor retinol, stimuleert de aanmaak van collageen en heeft antioxiderende voordelen.

Bakuchiol wordt steeds bekender in huidverzorging omdat het een van de weinigen natuurlijke ingrediënten is waarvan is bewezen dat het dezelfde voordelen biedt als retinol, zonder de huid te irriteren. Dit heeft als voordeel dat je minder ‘bang’ hoeft te zijn voor zonlicht nadat je dit serum hebt gebruikt.

Olijvenblad-extract geeft de huid energie en helpt bij het opladen van de interne batterijen van cellen. Olijfblad-extract is afkomstig van de wilde olijfboom ofwel de olea europea, gekenmerkt als veerkrachtig tegen omgevingsinvloeden zoals droogte en hoge temperaturen. 

Het serum is wit van kleur en heeft een melkachtige textuur. Een voordeel van dit serum is dat het voor elk huidtype geschikt is. De verpakking is gemaakt van de eco-verantwoordelijke materialen glas en 100% gerecycled karton. 

Je kan het serum zowel overdag als ’s avonds gebruiken. Je brengt het aan op een gereinigd gezicht en masseert het serum goed in. Daarna kan je je moisturizer gebruiken.

Ik heb ervoor gekozen om het serum alleen ’s avonds te gebruiken. Het serum heb ik na het aanbrengen in gemasseerd met mijn rozenkwarts gezichtsroller. Dit werkt goed en het serum trekt daarna snel in. De volgende dag voelt mijn huid zacht aan.

Het serum gebruik ik nu ruim een maand, mijn gezicht voelt na gebruik zacht aan maar ik meer niet veel verschil qua huidtextuur. Wel is mijn huid goed gevoed en soepel. Het Skin reset serum kost € 43,35 bij ICI Paris xl.

Nature in a jar – Skin rehab balm with wheatgrass

Tijd om het volgende product aan jullie te laten zien: skin rehab balm with wheatgrass. Deze ultra-voedende skin rehab balm herstelt ‘s nachts direct de droge en vermoeid uitziende huid. Tarwegras staat bekend om zijn antioxiderende werking, de combinatie van broccoli, gerst en gember in dit complex helpt de huid te ontgiften en geven het een energieboost.

Het gebruik van deze balm verbetert direct de hydratatie van de huid, al na het eerste gebruik. En het gebruik is heel simpel. Je brengt een dun laagje aan op een schone huid en gaat lekker slapen. De volgende dag wordt je wakker meteen gehydrateerde huid.

Als je de balm drie keer per week en om de dag gebruikt, bereik je het beste resultaat en ziet je huid er ook voller uit.

Zoals ik al eerder zei: het gebruik van de skin balm is heel eenvoudig. Het enige wat ik hier lastig aan vind is dat de balm wel wat vettig blijft. Ik slaap altijd op mijn zij en dan wordt mijn kussen dus ook vettig. Hoe lang ik de balm ook laat intrekken, ik blijf het vettige laagje houden.

Over het resultaat van de balm ben ik echter wel te spreken: mijn huid is inderdaad goed gehydrateerd en ziet er ook voller uit na het aanbrengen. De Skin rehab balm kost 28,09 bij ICI Paris XL.

Nature in a jar – cica complex recovery moisturizer

Tijd voor het laatste product in dit rijtje: de cica complex recovery moisturizer. Dit is een rijke, herstellende en voedende moisturizer helpt een vochtarme en droge huid te verzachten en de huidbarrière te herstellen. Het versterkt de natuurlijke weerstand van de huid voor een mooiere huidstructuur en teint zonder dat de crème dik is of op de huid blijft liggen. de huid oogt en voelt hersteld en verlevendigd.

Cica (centella asiatica) en sheaboter helpen de vochtarme, droge en gevoelige huid te kalmeren en herstellen de vochtbarrière van de huid. De moisturizer bevat cactusvrucht-extract en het exclusieve agave cryo-extract, dat bekend staat om de anti-oxiderende werking. Met vegan en natuurlijke ingrediënten is het eco-vriendelijk verpakt in gerecycled glas en gerecycled karton.

Vanwege het vochtinbrengende en herstellende vermogen van deze moisturizer, leek deze mij vooral fijn om in de zomer te gebruiken. Na een dagje zonnen kan mijn huid wel een vochtboost gebruiken! Ik heb de moisturizer vooral als nachtcrème gebruikt.

Het aanbrengen gaat gemakkelijk, maar de crème heeft wel even nodig om in te trekken. Vind ik persoonlijk geen probleem. De volgende dag wordt ik wakker met een heerlijk zachte en goed gevoede huid. Ik vind dat erg fijn.

Omdat het een moisturizer is op basis van natuurlijke ingrediënten, was ik bang voor een beetje een ‘vieze’ geur, sorry ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Maar dit is niet het geval. De moisturizer ruikt wel natuurlijk, maar niet op een ‘vieze’ manier.

De textuur en de kleur van deze moisturizer is crème achtig en het heeft ook die kleur. Ik vind dit wel prettig, doe mij voor mijn avondverzorging maar een vettig laagje hoor. Zeker na een dagje zonnen.

Jullie begrijpen het vast al: ik vind de Cica complex recovery moisturizer van philosophy ook erg fijn in gebruik. Mijn potje is nu bijna leeg, dat vind ik jammer. Maar ja, de zomer is ook bijna ten einde (ook dat vind ik heel jammer!), dus tijd om weer te gaan switchen naar winter skincare. De Cica complex recovery moisturizer kost 36,41 bij ICI Paris XL.

Conclusie

Ik ben zeer te spreken over deze nieuwe Nature lijn van philosophy. Goed om te zien dat ook dit merk zich inzet om meer vegan te gaan. Beter voor de natuur en uiteindelijk ook beter voor ons. De producten zijn wellicht niet heel goedkoop, maar voor goede gezichtsverzorging ben ik best bereid wat meer te betalen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze review vonden, laten jullie het me weten?

Samenvatting

Product: Nature in a jar serum, skin booster (masker) en moisturizer
Merk: philosophy
Verkrijgbaar: ICI Paris XL
Prijs: serum: masker: moisturizer
Cijfer: Serum: 8, masker: 9, moisturizer: 9

Reacties

  • Ik ben nooit bewust met vegan producten bezig, maar insta er wel voor open om verzorgingsproducten te proberen

  • Ik vind het zeker een goede tendens dat er meer vegan en ook meer plasticvrij geproduceerd wordt. Hoe duurzamer wij bezig zijn, hoe beter we voor onze wereld zorgen. Mooi dat Philosophy Nature hier zo goed mee bezig is. Ik kende het merk nog niet, maar ben door jouw review wel getriggerd. Dankjewel!

  • wat fijn dat de verpakking millieu vriendelijk is, ik probeer alle plastik uit de badkamer te weren en dat valt nog niet mee

  • Oeh la laaaaa, altijd fijn om over nieuwe skincare producten te lezen. Ik ben benieuwd naar de skin reset serum met bakuchiol. Met olijvenblad-extract. Klinkt heel fijn. Ik gebruik nu zelf een serum van Kiehl’s die ik heel fijn vind, maar ik ga ook even naar deze kijken. Thanks!

  • In het verleden heb ik diverse producten van Philosophy gebruikt. Op de lange termijn werkten ze niet voor mijn huid. Dat maakt me huiverig om deze producten te proberen, zeker gezien de prijs.

    Je review is wel ontzettend uitgebreid. Heel prettig om te lezen!

    • Wat leuk om te lezen! Bedankt! Ik vind het belangrijk om het een en ander goed uit te leggen. Fijn dat dit gewaardeerd wordt. Wel vervelend dat het bij jou niet werkt voor je huid. Misschien zijn deze anders, maar ik kan het me voorstellen als je het toch niet aandurft om te proberen.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*