12 oktober

Sporten

Lifestyle, Sporten , , , ,

Nu hoor ik jullie denken: sporten, wat heeft dat nu met beauty te maken? Nou wat mij betreft heel veel! Sporten is gezond, dat is algemeen bewezen. Sporten heeft een positief effect op het verlagen van het lichaamsgewicht/overgewicht, het verlagen van de bloeddruk, het verlagen van het cholesterol, verbeteringen van de bloedsuiker en andere gezondheidsfactoren bij suikerziekte en het voorkomt botontkalking.

Als je 30 minuten per dag matig actief beweegt, minimaal 5 dagen per week wordt de kans op welvaartsziekten al verminderd. Onder matig bewegen wordt onder andere verstaan: fietsen, stevig doorwandelen en traplopen. Als je wilt afvallen zul je echter meer en intensiever moeten bewegen.

 

Door te sporten blijf je dus gezonder en als je gezond bent dan straal je meer. Als je straalt ben je vrolijker en als je vrolijk bent zie je er mooier uit. Hier is (simpel gezegd) de link naar beauty!

 

Welke sporten doe ik?

Zelf sport ik minimaal 3 keer in de week. De sporten die ik beoefen zijn tennis, zwemmen en fitness. Omdat ik secretaresse van beroep ben en op mijn werk dus bijna de hele dag zit, vind ik het belangrijk om daarnaast voldoende te bewegen. Sowieso ga ik altijd met de fiets naar mijn werk, maar dat vind ik niet voldoende. Daarom sport ik en ook omdat ik het leuk vind natuurlijk.

 

Tennis

Een keer per week heb ik tennisles, daarnaast probeer ik met regelmaat vrij te spelen. Dit doe ik om mijn techniek te verbeteren en om in beweging te blijven. Ik tennis dus minimaal 2 keer per week. Tennis is ook meteen de sport die ik het leukste vind om te doen! Ik ben er nu 3,5 jaar geleden mee begonnen en vind het nog steeds super leuk!

 

Zwemmen

Samen met een vriendin probeer ik 1 keer per week banen te zwemmen. We zwemmen niet heel hard, maar blijven wel continu in beweging. Dit is gezellig omdat ik haar dan wat vaker spreek en we zijn ook nog eens goed bezig! Met zwemmen gebruik je bijna al je spieren in je lichaam dus het is ook nog eens heel goed voor ons.

Fitness

Dit doe ik een keer per week. Op mijn sportschool is een speciaal schema voor mij samen gesteld en deze voer ik een keer per week uit. Dit is voor mij voldoende omdat ik daarnaast al voldoende beweeg. Mijn schema bestaat puur uit krachttraining omdat tennis en zwemmen al cardio trainingen zijn. Fitness vind ik het minst leuke om te doen, maar het is nodig als ik mijn lichaam strak wil houden. Daarom dwing ik mijzelf om minimaal 1 keer per week naar de sportschool te gaan.

 

Dit zijn de sporten die ik beoefen om mijn lichaam in shape te houden. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en ik ben eigenlijk wel benieuwd welke sporten jullie beoefenen! Vertel het me maar bij de comments!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*