14 december

Voor de tweede keer zwanger | Verschillen en Overeenkomsten

BabyGlow , , ,

Zoals jullie weten ben ik voor de tweede keer zwanger. Liz is natuurlijk pas 15 maanden oud, dus het is nog niet zo lang geleden dat ik voor de eerste keer zwanger was. Maar toch zijn er wel wat verschillen en het leek me leuk om deze aan jullie te vertellen. En natuurlijk deel ik ook de overeenkomsten met jullie.

 

Verschillen

Niet elke zwangerschap is hetzelfde, dat weten we allemaal wel. Maar als je zelf voor de tweede keer zwanger bent, heb je nu eenmaal bepaalde verwachtingen. Ik had dat tenminste wel. Toch zijn er in vergelijking met mijn eerste zwangerschap wel wat verschillen.

Misselijkheid

Tijdens deze zwangerschap ben ik veel misselijker geweest dan bij mijn vorige zwangerschap. Soms was het zelfs zo extreem dat ik moest overgeven. Daar heb ik bij Liz maar een keer last van gehad.

 

Beweging voelen

Bij Liz wist ik in het begin natuurlijk niet hoe het voelde als je kindje in je buik aan het bewegen was. Nu weet ik dat natuurlijk wel en ik voelde de bewegingen dit keer dan ook veel eerder.

 

Mijn grenzen kennen

Ik ken mijn grenzen beter. Toen ik zwanger was van Liz had ik het idee dat ik alles nog wel even kon doen. Nu weet ik wel beter. Ik heb natuurlijk al een klein meisje rondlopen en zij vraagt best wel wat aandacht. Dat kost mij best wel wat energie en ik weet inmiddels dat ik af en toe echt even een momentje rust moet nemen. Twee weken geleden was ik echt heel ziek. Ik kon niets binnen houden, geen eten en geen drinken. Dat was voor mij ook een moment waarop ik me besefte dat ik echt meer aandacht aan mezelf moet besteden. Ook voor mijn kleintje.

 

Overeenkomsten

Natuurlijk zijn er bij een tweede zwangerschap ook overeenkomsten. Ik zal er een paar voor jullie op een rijtje zetten.

Een valse zwangerschapstest

Toen ik zwanger was van Liz was mijn eerste zwangerschapstest negatief. Ik was volgens die test dus niet zwanger. Achteraf bleek ik wel gewoon zwanger te zijn. Super raar toch? Zo zie je maar dat zwangerschapstesten lang niet altijd betrouwbaar zijn. Bij mijn tweede zwangerschap had ik hetzelfde probleem! De eerste twee (!) zwangerschapstesten waren negatief, terwijl ik wel gewoon zwanger bleek te zijn. Dat is toch raar!

Slechte stoelgang

Tja, geen charmant praatje, maar ik wil alles eerlijk met jullie delen. Tijdens mijn eerste zwangerschap was mijn stoelgang echt slecht. Ik ben toen Roosvice Laxo gaan gebruiken en dat werkte wel. Daarnaast ben ik dagelijks twee kiwi’s gaan eten. Daarmee heb ik mijn stoelgang wel op gang kunnen houden. Gelukkig maar.

 

Alleen met yoghurt kunnen ontbijten

Bij de verschillen noemde ik al de misselijkheid. Deze is bij mijn tweede zwangerschap heftiger. Maar een overeenkomst met mijn vorige zwangerschap is wel dat ik alleen als ontbijt yoghurt met muesli kan eten. Van andere dingen word ik namelijk misselijk. De extreme misselijkheid is wel over, maar voor ontbijten werkt echt alleen yoghurt met muesli.

 

Dit waren een aantal verschillen en overeenkomsten tussen mijn twee zwangerschappen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Als er nog andere zwangerschap en mama gerelateerde onderwerpen zijn die jullie graag willen lezen. Laat het me dan weten!

 

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*