27 december

Verschil tussen eerste en tweede zwangerschap | reacties omgeving

BabyGlow , , , ,

Als je zwanger bent en je vertelt het aan je familie en vrienden dan zijn de reacties (meestal) leuk en positief. Dat is bij een eerste zwangerschap zo, maar ook bij een tweede zwangerschap. Toch is de manier waarop mensen op een tweede zwangerschap reageren wel anders dan bij een eerste. Wederom zet ik wat verschillen voor jullie op een rijtje.

 

Kaartjes

Toen ik zwanger was van Liz en het had rondverteld, ontving ik bijna dagelijks het ene na het andere postkaartje met felicitaties. Super leuk! Nu ik voor de tweede keer zwanger ben is dat heel anders. Volgens mij heb ik alleen van mijn ouders en mijn oma een kaartje ontvangen.

 

Cadeautjes

Toen ik zwanger was van Liz en het had rondverteld, kreeg ik veel cadeautjes. Van rompertjes tot kleding tot speelgoed, vanalles kreeg ik. Heel overweldigend en super lief. Ik was er ook heel dankbaar voor. Nu heb ik niet zoveel gekregen. Eigenlijk bijna niets. Van mijn familie kreeg ik wel wat kleinigheidjes en met Sinterklaas waren er ook cadeautjes voor ukkie twee. Maar het is gewoon opvallend dat dit veel minder is dan bij mijn zwangerschap van Liz.

Hoe voel je je?

De vraag hoe voel je je? En gaat het goed? Die vragen kreeg ik bijna dagelijks tijdens mijn eerste zwangerschap. Nu is het net of mijn omgeving denkt: ” je weet nu wat je te wachten staat”.

Dit zijn zomaar wat verschillen die mij zijn opgevallen uit de reacties van mijn omgeving ten opzichte van mijn eerste zwangerschap en mijn tweede. Begrijp me niet verkeerd: ik verwacht absoluut niet dat iedereen heel erg met mijn zwangerschap bezig is. Het leek me gewoon leuk om te delen wat me is opgevallen. Andere moeders, hoe hebben jullie de reacties uit jullie omgeving ervaren bij een tweede zwangerschap? Waren ze ook zo verschillend?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*