1 november

Een runner met alles wat ik nodig heb: de Adidas EQT

Review, Sporten

Aan een hardloopschoen stel ik hoge eisen. Ik wil er zeker van zijn dat de schoen functioneel biedt wat ik nodig heb, duurzaam is, mij uitdaagt tot het verbeteren van mijn prestaties en aantrekkelijk voor de dag komt. Dat zijn best wel wat eisen he. Ach, ik vind goede schoenen gewoon belangrijk. In mijn zoektocht naar een nieuwe hardloopschoen ben ik onlangs gestuit op de Adidas EQT.

Ik vind het uiterlijk van de Adidas EQT sneaker niet heel bijzonder. Een beetje mannelijk eigenlijk. Ik zie vooral een runner die enkele details van een mooie sneaker bevat. Eigenlijk is dit een schoen die ook als streetwear gebruikt kan worden. Lijnen zijn strak, de constructie is nauwsluitend om de wreef en de zijkanten van de voet en het bovenwerk heeft een aantal vlakken of onderdelen die het geheel maken tot een prachtige schoen. En natuurlijk, de driestreep van Adidas misstaat ook zeker niet op beide zijpanelen. Een schoen zonder overbodige opsmuk.

Aan- en uittrekken gaat als vanzelf met een lipje dat een klein beetje uitsteekt, aan de achterkant van de enkelrand. Daaronder heeft de schoen een stevig, voorgevormd hielstuk. Opvallend vind ik de drie kleine strepen op de middenzool. Ze lopen mooi door in het verlengde van de driestreep op de zijkant. Met de meest responsieve demping waarmee Adidas ooit naar buiten is gekomen, de Adidas Boost, zit het meer dan goed met de demping.

Die veert heel comfortabel mee bij de afzet en de landing. Deze demping zijn doet zijn werk over de hele lengte van de schoen. Van de tenen tot aan de hiel. Als ik een samenvatting zou moeten geven voor het bovenwerk omschrijf ik dit als volgt: flexibel, ademend, sokachtig en ondersteunend. Dit gebreide deel geeft met het Primeknit-materiaal de zekerheid dat de voeten droog en koel blijven tijdens de training. Voor mij is dit cruciaal.

Het voortvloeiende comfort uit het minimalistisch gebreide bovenwerk is subliem. Dit omsluit de voet bij alle delen en zorgt ervoor dat de schoen als een sok om de voet ligt. Een innovatie die Adidas heeft bedacht voor deze schoen in het bijzonder. Eigenlijk wel kenmerkend voor de Adidas EQT: Adidas hecht zoveel waarde aan het model, vernieuwingen worden speciaal ingezet voor deze schoen.

Om echt te weten wat ik koop, vind ik het leuk om meer te weten te komen over de achtergrond van het model. Het blijkt dat de Adidas EQT-serie voor het eerst in de jaren ’90 werd uitgebracht. En dat de serie bekendstaat als het model waarmee Adidas het niveau van haar gehele hardlooplijn omhoog tilde. Oftewel: de Adidas EQT staat symbool voor het verbeteren van de prestaties van het merk. Daarmee ook voor de prestaties van de dragers.

Met een Stealth rubberen loopzool en een normale pasvorm is de Adidas EQT de schoen die zeker bij mij op het lijstje komt te staan. Het lijkt mij een schoen waar ik voorlopig mijn langere trainingen denk ik op kan gaan doen.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*