3 juni

Epitact corrigerende orthese Hallux Valgus Knobbel

Review , , , , , ,

Over het algemeen ben ik best tevreden over mijn lichaam. Waarom ook niet? Dit lichaam heeft twee gezonde dochters gedragen en op de wereld gezet! Maar, natuurlijk zijn er dingen die ik iets minder fijn vind. Een van die dingen zijn mijn voeten, en dan met name de knobbel die ik vooral bij mijn linkervoet heb naast mijn grote teen. Dit wordt ook wel een Hallux Valgus genoemd. Ik weet niet hoe ik hieraan ben gekomen, maar ik vermoed dat het ermee te maken heeft dat ik toen ik jong was veel heb gedanst (stijldansen) en daarbij veel op hakken heb gelopen. Allebei mijn voorvoeten zijn doorgezakt, met dus een Hallux Valgus tot gevolg.

Naast het feit dat zo’n knobbel bij je teen er gewoon heel lelijk uit ziet, is het ook nog eens pijnlijk. In mijn geval valt het nog mee, ik kan mijn teen nog bewegen. Maar als je schoenen blijft dragen die knellen, kan de Hallux Valgus verergeren. Zelfs zo erg dat het constant pijn doet en de andere tenen ook scheef gaan staan. Dat wil je niet!

 

Ik heb soms pijn aan mijn grote teen. Het voelt ook als een soort kramp. Ik probeer mijn teen dan ook vaak ‘recht’  te trekken, maar dat lukt niet goed. Een Hallux Valgus gaat helaas niet meer weg, je kan hem alleen met een operatie laten verwijderen. En die brengen vaak ook nog complicaties met zich mee. Ik ken iemand die na de operatie überhaupt geen schoenen meer aan kan van de pijn. 🙁 Dus dat wil ik niet. Gelukkig zijn er middelen op de markt die de pijn van de Hallux Valgus verminderen en ervoor zorgen dat de scheefstand niet erger wordt. Een van die middelen is de flexibele corrigerende orthese van Epitact.

 

Epitact corrigerende orthese Hallux Valgus

De hulpmiddelen van Epitact zijn allemaal ontwikkeld en aanbevolen door voetspecialisten. Je weet dus zeker dat je geen troep in handen hebt. De Orthese corrigeert de hallux valgus, waardoor gewrichtspijn afneemt. Ook beperkt de orthese eeltvorming, tenminste als ik de verpakking moet geloven. ;). Let op: een voorwaarde voor het gebruik van deze orthese is wel dat je je grote teen nog moet kunnen bewegen. Gelukkig kan ik dat wel, dus ik kon de orthese gewoon testen.

Het aantrekken gaat vrij simpel, eigenlijk net als een sok. Er zit een soort mini sokje over je grote teen heen en daarna een band om je voet. Dit trekt je grote teen dan recht. Zonder dat het pijn doet.

 

 

Naast dat ik verschil zie (mijn teen staat een stuk rechter), voel ik ook verschil. Alsof mijn kleinere tenen meer ruimte hebben en ik heb ook minder pijn. Fijn!

 

Conclusie

Ik ben wel te spreken over deze orthese. Ik vind het prettig dat de gewrichtspijn wordt verlicht en ik hoop dat die lelijke knobbel niet erger wordt. Ik draag de orthese wel voornamelijk in dichte schoenen. In slippers vind ik het geen gezicht. (ik vind de foto’s in dit artikel al erg!) Ik hoop dat jullie wat aan deze review gehad hebben!

 

Samenvatting

Product: Flexibele corrigerende orthese Hallux Valgus
Merk: Epitact
Verkrijgbaar: Verschillende drogisterijen
Prijs: € 34,95
Cijfer: 8 (want ik vind de prijs wel aan de hoge kant)

*Ik heb dit product ontvangen voor een review

Reacties

 • Hallux valgus (is ook erfelijk) – ik heb die aan beide voeten laten opereren (door orthopeed in het ziekenhuis), ik kan me niet voorstellen dat uw middel laat de knobbel verdwijnen, het is een bot die afgezaagd moet worden……
  Ik ben heel tevreden dat ik dit heb gedaan…

  • Ik heb zelf ook deze vervelende handicap
   Als ik deze grote teen ga inpakken/rechttrekken passen mijn schoenen niet meer en is natuurlijk heel pijnlijk

   Misschien heeft u een andere oplossing , behalve opereren dat is ook een ramp
   Hallux valgus is dus niet de oplossing.

   ik ben benieuwd naar Uw reactie.met vr, gr

   Gcn swart

 • Ik heb zelf ook deze vervelende handicap
  Als ik deze grote teen ga inpakken/rechttrekken passen mijn schoenen niet meer en is natuurlijk heel pijnlijk

  Misschien heeft u een andere oplossing , behalve opereren dat is ook een ramp
  Hallux valgus is dus niet de oplossing.

  ik ben benieuwd naar Uw reactie.met vr, gr

  Gcn swart

 • Wil ook maar één iemand zich svp melden die durft te zweren dat dit ding werkt! Dan kom ik over tien jaar hier nog eens langs om te kijken of er zo iemand zich heeft gemeld. En dan geen nepper, die van de fabrikant opdracht kreeg een fake positieve recensie te schrijven.

  • Hoi Izzy,
   Ik zeg ook niet dat ik van mijn hallux valgus af ben door de epitact orthese. Ik zeg alleen dat de knobbel minder pijn doet en mijn kleine tenen wat meer ruimte lijken te hebben.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*