26 april

Essence Volume Booster Lash Primer

Beauty, Make-up, Review , , , , , , , , , ,

Ik denk dat elke vrouw deze wens wel heeft: mooie, lange wimpers vol met volume. Helaas heeft niet iedereen van zichzelf mooie, volle, lange wimpers. Daarom gebruiken we ook mascara. Maar als je echt korte wimpers hebt, is zelfs mascara niet voldoende. Je hebt dan echt wat extra’s nodig. Bijvoorbeeld een primer voor onder je mascara. Primers voor je wimpers zijn er in verschillende soorten en maten. Meestal zijn primers wit en bevatten ze fibers. Dit is logisch want dat maakt je wimpers dikker. Je hebt primers van high end merken, maar gelukkig ook van goedkopere merken. In de nieuwe lente/zomer collectie van Essence zit zo’n primer. De Volume booster lash primer. Deze kost slechts: 2,89 euro. Toen ik deze zag liggen, besloot ik hem mee te nemen om te testen.

 

Essence Volume Booster Lash Primer

Essence Volume Booster Lash Primer ziet er qua verpakking uit als een mascara. Alleen is de huls wit en de dop perzik van kleur. Op de voorkant staat in het zwart gedrukt om wat voor product het gaat. Ik heb van mijzelf lange wimpers en over volume mag ik naar mijn mening ook absoluut niet klagen. Maar ik ga waarschijnlijk een vriendin opmaken voor haar bruiloft. En zij heeft vrij korte wimpers. Dus daarom leek het mij handig om dit product te proberen. Als het werkt, kan ik het bij haar gebruiken op haar trouwdag zodat ze die dag mooie, volle wimpers heeft zonder dat ik nepwimpers hoef te gebruiken.

Essence omschrijft de Volume Booster Lash Primer als volgt:

Je hebt nooit te veel volume. De Essence Volume Booster Lash Primer geeft je wimpers een volumeboost. De crèmige textuur met verzorgende ingrediënten zoals acai-olie en mangoboter past bij elke mascara.

De primer heeft een subtiele fruitige mangogeur.

 

Ik ben het daar wel mee eens. Je hebt nooit te veel volume. En voor dit kleine prijsje is deze primer de test wel waard.

 

De test

Tijd om met de test te beginnen. De primer breng je aan met een smal mascara-borsteltje. Het is een plastic borsteltje met korte plastic ‘haartjes’. Hierdoor pak je ook de kortste haartjes mee. De textuur van de primer is vrij vloeibaar. Er zitten volgens mij geen fibers in. Althans, ik spot ze niet. Tijd om de primer te gaan aanbrengen.

Als eerste een foto van mijn wimpers zonder mascara.

 

Vervolgens breng ik een laagje van de primer aan. Ik breng het alleen aan op mijn bovenste wimpers zoals jullie kunnen zien. De primer laat zich door de vloeibare textuur gemakkelijk over mijn wimpers verdelen.

Tijdens het aanbrengen ruik ik de fruitige mangogeur. Dat betekent dat er dus wel iets van parfum in de primer zit. Dit vind ik wel een beetje gek. Maar ik heb er geen last van gelukkig.

 

Vervolgens is het tijd om mascara over de primer heen aan te brengen. Ik heb de primer diverse keren gebruikt, met verschillende mascara’s en ik merk dat het belangrijk is om de primer wel even te laten drogen. Anders blijft er een witte ‘waas’  door de mascara heen zichtbaar. Ook merk ik dat niet elke mascara goed pakt op de primer. Mijn favoriete Dior Diorshow mascara werkt bijvoorbeeld niet goed in combinatie met deze primer. Op deze foto heb ik mascara gebruikt van NYC (niet waterproof) en deze pakt prima.

Zoals jullie kunnen zien op de foto’s doet de primer zijn werk goed. Mijn wimpers zien er duidelijk voller uit en ik merk wel verschil wanneer ik de primer gebruik. Zelfs bij mijn lange wimpers werkt het dus wel om de primer te gebruiken. Ik ben heel benieuwd naar het effect bij korte wimpers.

 

Conclusie

Voor de prijs is deze primer zeker prima. Mijn wimpers worden er echt wel voller van. Belangrijk is wel om de primer goed te laten drogen voordat je mascara aanbrengt. Ik merk zelf dat ik het, het prettigste vind werken als ik bij een ooglook begin met de primer. Vervolgens mijn oogschaduwbasis en oogschaduw aanbreng. Om dan tot slot te eindigen met mascara. Dat geeft bij mij in ieder geval het mooiste effect.

Mijn wimpers zonder primer en mascara
Mijn wimpers met primer en mascara

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het effect van deze primer vinden.

 

Samenvatting

Product: Volume Booster Lash Primer
Merk: Essence
Verkrijgbaar: Kruidvat
Prijs: 2,89 euro
Cijfer: 8

Reacties

  • Je wimpers zien er mooi uit met de primer!
    Ik heb zelf rechtvooruit staande stugge wimpers( je ziet amper dat ik wimpers heb als ik alleen mascara opdoet) maar ik gebruik de Dior maximizer 3D lash primer en die krult mijn wimpers heel mooi naar boven en krijg ik ook volume mee maar Dior is veel duurder dus deze van Essence ga ik ook proberen en zeker voor dat kleine prijsje?

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*