22 maart

Handige beautytool: Hydrofiele doeken

Beauty , , , , , , , , , , ,

Als moeder van jonge kinderen ken je ze vast wel: hydrofiele doeken of hydrofiele washandjes. Toen ik zwanger was stonden ze op het lijstje met spullen die je ‘moet’ hebben voor je baby. Ik wist niet wat het was, maar ik kocht ze braaf. In grote getale.

Inmiddels zijn Liz en Fay oud genoeg om met een handdoek afgedroogd te worden. Al gebruik ik voor Fay nog vaak een XL hydrofiele doek. Toch heb ik al die hydrofiele doeken niet weggegooid. Het zijn namelijk perfecte beautytools!

Hydrofiele doek voor je gezicht

Je gezichtshuid is gevoelig en deze moet je dan ook op een zachte manier reinigen. Dat weet je vast wel. Maar droog jij na het reinigen van je gezicht, je gezicht af met een handdoek? Dat kan je beter niet doen. De textuur van een handdoek is namelijk veel te ruw voor het tere huidje van je gezicht. Gebruik een hydrofiele doek!

Als je je gezicht afdroogt met een hydrofiele doek dan exfolieer je de huid gelijk op een zachte en natuurlijke manier. Dat helpt je weer naar minder fijne lijntjes (win win!). Daarnaast haal je direct alle laatste restjes vuil van je gezicht weg. Top!

Hydrofiele doek voor je haar

Wil jij graag lang haar en droog je je haar altijd af met een handdoek? Stop daar dan mee! Net als voor je gezicht, is een handdoek ook te ruw voor je haar. Hierdoor kan je haar sneller breken en dat wil je niet. Gebruik daarom liever een hydrofiele doek om je haar af te drogen.

Daarnaast neemt een hydrofiele doek ook veel meer vocht op, waardoor afdrogen ook een stuk sneller gaat.

Zomaar twee simpele tips om een hydrofiele doek toe te voegen aan de beautytools die je dagelijks gebruikt. Geloof me, je gaat hier blij van worden. Hydrofiele doeken kan je bij veel verschillende winkels kopen en ze zijn helemaal niet duur. Bij Hema koop je bijvoorbeeld een pak van 4 stuks voor € 8,00.

Gebruiken jullie al hydrofiele doeken in je beautyroutine? Of heb ik jullie nu zo enthousiast gemaakt dat jullie dat nu gaan doen?

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*