15 augustus

Highlighter

Make-up , , , , , , , , , ,

Highlighter geeft je gezicht in een paar simpele stappen de perfecte beautyglow! Je kan er bepaalde positieve kanten van je gezicht mooi mee laten stralen. En het helpt je ook om je gezicht meer diepte te geven.

Verschillende soorten highlighter

Er zijn highlighters in alle soorten en maten. Ze hebben in ieder geval allemaal een overeenkomst: je brengt er glans mee aan op je gezicht. Glanzen willen we niet, behalve op de plekken waar het mooi is. Op die plekken breng je dus highlighter aan.

Er bestaan poeder highlighters, vloeibare highlighters en stick highlighters. Ik heb zelf een vloeibare variant in mijn collectie, twee “bolletjes” varianten en een poeder highlighter. Naast deze verschillende vormen heb je ook verschillende ondertonen in highlighter. Van koel tot warm. Ik gebruik eigenlijk beiden. Omdat de ene look net iets anders vraagt dan de ander.

Hoe en waar breng je highlighter aan?

Ik denk dat hier het probleem ligt voor veel meiden. Je wilt wel highlighter aanbrengen maar je weet niet waar en hoe je dat moet doen. Zoals ik al aangaf: highlighter is bedoeld om bepaalde delen van je gezicht meer te doen “oplichten”. Ik vind het zelf het mooiste om highlighter aan te brengen op de volgende plekken:

 • Onder mijn wenkbrauwen (meestal een highlighter uit een oogschaduwpalette)
 • Op mijn jukbeenderen
 • Op mijn cupidoboogje

Door highlighter op je wenkbrauwbot en je jukbeenderen aan te brengen laat je deze gedeeltes van je gezicht subtiel meer opvallen. Je gezicht ziet er sprekender uit en eigenlijk ook meer sexy!

Maar hoe breng je highlighter aan? Ik vind dit bij poeder highlighters zelf het makkelijkste met een kwast. Dip je kwast een keer in de highlighter, sla hem goed uit en veeg dan heel lichtjes over je gezicht. Misschien zie je in het begin niet zo veel, maar dat is niet erg. Je kunt het makkelijker opbouwen dan weghalen. En je wil niet in een keer teveel aanbrengen.

Om mijn jukbeenderen mooi te accentueren maak ik altijd een soort kleine C naast mijn ogen. Dan komt de highlighter het mooiste tot zijn recht vind ik.

Ik hoop dat jullie door deze blogpost allemaal massaal aan de highlighter gaan. Het staat zo prachtig!

Reacties

 • Ik gebruik ook highlighter, ik kan niet meer zonder….
  Het maakt mijn gezicht mooier,sprekender.
  En gelukkig is er highlighter zonder parfum /voor gevoelige huidjes zoals ik heb 🙂

 • Hoe jij de highlighter heb opgebracht staat heel mooi!Ik zie heel vaak dat het opgebracht word in een c vorm van de jukbeenderen tot boven de wenkbrauwen,en jij heb een kleine c gemaakt naast je ogen en dan nog wat highlighter onder je wenkbrauwen aangebracht waardoor het mooi doorloopt.
  Mooi gedaaan!!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*