29 april

Kruidvat Solait

Beauty, Review , , , , , , , , , , , , , , ,

Wat hebben we al heerlijke zonnige dagen achter de rug. En er komen er nog veel meer aan. Dat wordt genieten! En smeren natuurlijk, want ik kan het niet vaak genoeg zeggen: je huid beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon is heel belangrijk. Dus: smeren, smeren, smeren en genieten maar! Ik heb al een aantal zonbeschermingsproducten getest, maar van Kruidvat ontving ik een paar weken geleden nog een aantal zonbeschermingsproducten van hun eigen Solait lijn om te testen. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder.

Kruidvat Solait Sunspray SPF 30 high

Kruidvat Solait sunspray SPF 30 high is zonbescherming in een sprayvorm. Ik vind sunspray altijd het fijnste om te gebruiken omdat het zo makkelijk werkt: op je huid sprayen en smeren maar. Kruidvat Solait Sunspray SPF 30 high biedt bescherming voor de zeer lichte huid staat op de verpakking. Dat hadden ze er niet op hoeven zetten vind ik, want om mijzelf even als voorbeeld te noemen, ik heb geen hele lichte huid maar ik gebruik altijd wel SPF 30. Omdat dat in mijn ogen gewoon de beste bescherming biedt.

De sunspray bevat Vitamine E en een combinatie van UV filters die directe bescherming geven na het aanbrengen. Toch is het aan te raden om je al volledig in te smeren voordat je in de zon gaat liggen.

De sunspray zit verpakt in een gele sprayflacon met op de voorkant groot de factor gedrukt en op de achterkant de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. De dop is transparant.

De zonbescherming zelf is wit van kleur en vrij dun en waterig/melk achtig van textuur. Het trekt snel in de huid en plakt niet. Ook is deze sunspray water resistant, dus je kan lekker gaan zwemmen. Van de geur van deze sunspray ben ik trouwens echt fan: hij ruikt super lekker! Deze geur is voor mij echt verbonden aan vakantie en zomer, heerlijk! Ik ben echt fan.

Kruidvat Solait Sunspray SPF 30 high vind ik heel fijn in gebruik. Hij is lekker basic en doet wat hij moet doen: mijn huid beschermen tegen de zon.

Kruidvat Solait Sunspray SPF 30 high kost €8,49.

Kruidvat Solait Kids SPF 50+ Funny Green Foam

Kruidvat Solait Kids SPF 50+ Funny Grean Foam is een zonbeschermingsproduct speciaal voor kinderen. Het biedt bevat een combinatie van UV filters die directe bescherming geven voor de zeer lichte huid. Ook bevat de foam Vitamine E, maar dat zit voor zover ik kan ontdekken in alle Solait producten van Kruidvat.

Dit product is anders dan de zonbeschermingsproducten die ik normaal gebruik. Het is namelijk een foam, en nog een gekleurde foam ook. De foam is namelijk groen, en ik moet bekennen: groen is absoluut niet mijn lievelingskleur. Maar toch hebben we deze foam ook getest.

Zoals ik in een ander artikel al eens heb aangegeven: als ik ergens scherp op ben, dan is het wel dat Liz en Fay goed ingesmeerd zijn als ze de zon in gaan. De meiden (en dan vooral Liz) vinden dat irritant, maar het is gewoon belangrijk. Deze foam vonden de meiden maar wat interessant.

De foam zit verpakt in een bus met paarse dop. Op de voorkant zie je duidelijk gedrukt staan dat het om een product gaat speciaal voor kinderen. En er staat een schattig rupsje op de voorkant gedrukt. Dat vinden kindjes leuk, merkte ik aan mijn meiden. 🙂

Dan de foam, als je op de knop drukt komt er gemakkelijk een dot foam uit de bus. Net zoals met schuim om je haar te stylen. Liz en Fay vonden dit maar wat interessant. De foam is ook echt groen van kleur.

Toen het insmeren: dat gaat prima. Doordat het een foam is, plakt dit product niet en kun je het gemakkelijk verdelen over de huid. Wel zie ik een groene waas op mijn hand. Bij de meiden eigenlijk niet, daar is het goed ingetrokken en verdeeld denk ik. Gelukkig maar, want ik was bang voor twee kleine shrekjes.

Als je goed kijkt, zie je de groene waas op mijn hand.

De foam is ook water resistant, dus na het insmeren lekker spelen in een zwembadje kan gewoon.

Het insmeren van deze foam gaat gemakkelijk en de foam beschermd ook goed. Toch heb ik het niet op het gezicht van mijn kindjes gebruikt, want dat vond ik niet prettig vanwege de kleur.

Kruidvat Solait Kids SPF 50+ Funny Green Foam kost €8,99.

Kruidvat Solait Kids SPF 50+ sunspray

Nog een zonbeschermingsproduct voor de kinderen, je kan er niet genoeg hebben toch? Deze Kruidvat Solait Kids SPF 50+ sunspray noemen wij thuis de ‘plantenspuit’. Daar doet hij ons qua uiterlijk namelijk een beetje aan denken.

Kruidvat Solait Kids SPF50+ Sun Spray biedt zeer hoge bescherming voor de zeer lichte huid. De zonnebrandspray bevat vitamine E en een combinatie van uv-filters voor directe bescherming.

Wist je dat deze sunspray door de Consumentenbond is uitgeroepen tot Beste Koop? Ik moet eerlijk bekennen: daar ben ik het mee eens. Een beetje een spoiler dit, maar wij zijn fan van deze sunspray.

Doordat de spray verpakt zit in een soort plantenspuit (sorry, dat omschrijft het, het makkelijkste voor mij), gaat het sprayen echt heel makkelijk. Op de voorkant staat gedrukt dat het een product is voor kids en ook hier zie je weer het schattige rupsje. Het producten is licht, waterig/melk achtig van textuur en wit van kleur. Door de lichte textuur smeert de sunspray gemakkelijk uit over de huidjes van mijn kinderen. Daarnaast trekt de sunspray snel in en plakt die niet. Dat vinden de meiden erg fijn.

In tegenstelling tot andere zonbeschermingsproducten die ik bij de meiden heb gebruikt, vinden zij deze erg fijn. waarschijnlijk omdat hij zo licht is en snel intrekt. Fay vindt overigens de paarse spraykop ook heel grappig.

De geur van deze Kruidvat Solaid Kids SPF 50+ Sunspray is net zo heerlijk als de geur van de sunspray voor volwassenen. Voor mij ruikt deze ook naar vakantie en ik blijf bijna de hele dag snuffelen aan mijn kindjes hihi.

Ja, wij zijn fan van deze Kruidvat Solait Kids SPF 50+ sunspray. Deze gaan we de hele zomer blijven gebruiken, en steeds opnieuw kopen.

Kruidvat Solait Kids SPF 50+ Sunspray kost €9,49.

Kruidvat Solait After Sun Moisturising Spray

Na een dagje genieten in de zon is er niets heerlijker dan jezelf van top tot teen insmeren met aftersun. Natuurlijk heeft Kruidvat Solait ook een aftersun in haar assortiment, namelijk: Kruidvat Solait After Sun Moisturising Spray.

Kruidvat Solait After Sun Moisturising Spray zit verpakt in een blauwe sprayflacon waardoor je direct weet dat je een aftersun in je handen hebt. Jezelf vergissen in het product is hierdoor zo goed als onmogelijk. Op de voorkant van de flacon staat gedrukt dat het om een aftersun gaat en op de achterkant staat de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten.

Kruidvat Solait Aftersun spray is verrijkt met pro-vitamine B5 en allantoïne. Deze ingrediënten helpen om de vochtbalans van je huid te herstellen en de natuurlijk elasticiteit te bewaren. De spray verkoelt en verfrist je huid.

De aftersun is wit en een beetje transparant van kleur. Hij is minder dik dan de sunspray en ruikt een beetje naar aloëvera vind ik. De aftersun verdeeld gemakkeijk over de huid en trekt snel in. Na het insmeren ruik je de frisse geur nog steeds.

Kruidvat Solait After Sun Moisturising Spray kost €5,99

Conclusie

De producten van Kruidvat Solait zijn, op de foam na, vrij basic. Ik vind het producten die fijn zijn in gebruik en doen wat ze moeten doen. De geur is heerlijk en voor mij absoluut verbonden aan het gevoel van zomer en vakantie. Ik hou daar zo van. Ik heb inmiddels aardig wat zonbeschermingsproducten getest, maar de producten van Kruidvat vind ik echt goed. Daarnaast is de prijs ook nog eens heel vriendelijk, waardoor ik denk dat deze producten bij veel mensen in de smaak zullen vallen. Kruidvat maakt goede zonbescherming door deze fijne prijs voor iedereen bereikbaar.

* De producten in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*