29 september

Louis Widmer dagcrème UV 50

Review, Beauty , , , , , , , ,

Louis Widmer Dagcreme UV50

Als ik jou vraag: “zonder wat ga jij de deur niet uit?”, wat is dan jouw antwoord? Mijn antwoord zal zijn: zonder SPF bescherming. Gelukkig zit in de meeste dagcrèmes een UV bescherming verwerkt. Zo ook in de dagcrème van Louis Widmer UV 50 en ik testte deze uit.

In voorgaande artikelen heb ik al verteld dat ik de producten van Louis Widmer erg fijn vind in gebruik. Dus toen ik de kans kreeg om deze dagcrème te testen zei ik uiteraard direct ja! Ik gebruik het liefste namelijk een dagcrème waar al een SPF in zit, zodat ik niet nog een los product met zonbescherming hoef te gebruiken.

Louis Widmer dagcrème UV 50

Vanaf veertig jaar verliest de huid aan elasticiteit en veerkracht. Rimpels en kraaienpootjes verschijnen en de huid krijgt een doffe teint. Dit proces is het gevolg van een minder goede microcirculatie waardoor de huid minder van voedende bestanddelen voorzien wordt. De huid verliest bovendien ook het vermogen om vocht vast te houden. UV-stralen (zonlicht) beschadigen het genetische materiaal van de huidcellen. Hierdoor versnelt de huidveroudering en kan er zelfs huidkanker ontstaan. Louis Widmer lanceert de nieuwe Dagcrème UV50, een gezichtsverzorging met hooggedoseerde actieve bestanddelen en een betrouwbare UV-bescherming die de huid intens voedt.

Nu ben ik natuurlijk nog geen 40 jaar oud, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met het beschermen van je huid naar mijn mening. Dat is tevens ook de reden dat ik de deur niet uit ga zonder zonbescherming op mijn gezicht. Tijd om jullie te vertellen over mijn ervaring met de Louis Widmer dagcrème UV 50. De crème van Louis Widmer zit verpakt in een glazen potje. Dit lijkt niet hygiënisch, maar je krijgt er een spateltje bij om de crème mee uit het potje te halen. Dat werkt prima.

De crème is roze van kleur en verder geurloos. Dit vind ik wel zo prettig, want dat maakt de kans op huidirritatie bij mij een stuk minder groot. Voor het aanbrengen van de crème op mijn gezicht heb ik voldoende aan een drupje crème ter grootte van een kikkererwt.

De textuur van de crème is erg fijn en zacht. Ik kan het gemakkelijk met mijn handen over mijn gezicht verdelen en over mijn hals. Het voelt fris en hydraterend aan. Alsof ik een laagje vocht over mijn gezicht aanbreng. Veder vind ik de crème niet heel plakkerig aanvoelen. Het is een aangenaam gevoel.

Na het aanbrengen van de crème kan ik prima mijn make-up aanbrengen. Dit levert geen vlekken of problemen op en bevalt me prima. Veel make-up heb ik echter niet nodig, want deze dagcrème geeft mijn gezicht al een mooie, gezonde glow.

Conclusie

De Louis Widmer Dagcrème UV 50 is erg fijn in gebruik. Het smeert gemakkelijk uit over mijn gezicht en geeft me een mooie glow. Door de UV 50 factor is mijn huid ook nog eens beschermd tegen de zon en dat vind ik erg prettig. Een dagcrème en zonbescherming in een vind ik ideaal. Voor deze dagcrème van Louis Widmer betaal je 29,50 en je kan deze kopen bij o.a. Etos en DA.

Samenvatting

Product: dagcrème UV50
Merk: Louis Widmer
Verkrijgbaar: o.a. bij Etos en DA
Prijs: 29,50
Cijfer: 9

*Dit product heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*