15 december

Mutsy Evo Urban Nomad review

BabyGlow, Review , , , ,

De kinderwagen die wij hebben gekocht is van Mutsy. Omdat ik erg te spreken ben over deze kinderwagen, leek het mij leuk om deze uitgebreid voor jullie te reviewen. Daarom vandaag een review van onze Mutsy Evo Urban Nomad. Mutsy staat bekend om haar mooie designs van een simpele, maar degelijke kwaliteit. Bij de ontwerpen van Mutsy wordt gedacht aan het milieu. De twee modellen kinderwagens zijn dan ook ecovriendelijk. Mutsy staat voor duurzaamheid en veelzijdigheid waarmee het leven makkelijker gemaakt kan worden.

 

Het model wat ik heb gekozen is de Mutsy Evo. Op de website van Mutsy kun je heel gemakkelijk de verschillende modellen bekijken. Je kan daar ook zelf je wagen samenstellen, je kiest dan het model en de kleuren en je ziet direct hoe je wagen eruit komt te zien. Zo ben ik er precies achter gekomen welke wagen ik wilde.

De wagen die wij hebben is de Mutsy Evo Urban Nomad. Een fijne, lichtgewicht wagen die voor zowel ouders als baby comfort biedt en er ook nog eens heel stijlvol uitziet. Ik vind lichtgrijs een mooie kleur, dus we hebben de wagen dan ook in het lichtgrijs genomen. Het frame is licht RVS kleurig en de handgrepen zijn in een cognac kleur. Deze combinatie geeft een stoere maar ook luxe uitstraling vind ik.

De Mutsy Evo Urban Nomad bestaat uit een reiswieg en een zitje. Maar je kan met het frame nog meer kanten op. Door de handige Maxi Cosi adapters die je los kunt aanschaffen kun je ook je Maxi Cosi op het frame bevestigen. Super handig voor als je even snel ergens naartoe moet en niet de hele reiswieg wil meenemen. Ik ben er erg blij mee.

De reiswieg is heel comfortabel. Liz slaapt er heerlijk in en het matrasje wat erin zit is ook erg goed. Het is ook voorzien van het aerosleep systeem. Ook vind ik de reiswieg niet zwaar. Als je de wieg van het frame afhaalt om de wagen op te vouwen gaat het prima. En ik ben niet sterk dus dat wil wat zeggen.

Nu we het over het opvouwen hebben, dat gaat heel makkelijk. Je kan de wagen met een aantal simpele handelingen heel plat opvouwen. Eerst vouw je het handvat naar beneden. Daarna vouw je het frame dubbel en klaar is Kees. De wagen is plat. Wil je de wagen nog platter, dan kun je heel eenvoudig de wielen verwijderen.

Dan nu het belangrijkste: het wandelen met de kinderwagen. De Mutsy Evo Urban Nomad rijd heel soepel en licht. Je kan hem met een hand besturen en draaien en hij draait kort om zijn as heen. Door de rij bij de kassa bij de supermarkt gaat hij ook perfect en ik kan me door elke winkel goed manoeuvreren. Omdat je ook wel eens stil moet staan zit er uiteraard ook een rem op de wagen. Zet je de wagen op de rem dan maakt het niet uit hoe steil de heuvel is waar je op staat, de wagen rijd niet weg. Dat is wel zo prettig.

Conclusie

Omdat Liz natuurlijk nog een baby is, hebben wij van de wagen alleen nog de reiswieg gebruikt en de Maxi cosi adapters met de Maxi cosi. Toch kan ik wel zeggen dat de wagen mij heel goed bevalt. Ik kan er prima mee in mijn eentje op stap en mee uit de voeten. Het is een ideale kinderwagen en de prijs is ook nog eens heel vriendelijk. Voor € 619,00 heb je al de wagen met reiswieg en zitje. Dat is een stuk voordeliger geprijsd dan andere kinderwagens.

 

Ik hoop dat jullie deze Mutsy review leuk vonden om te lezen. Ook hoop ik dat aanstaande mama’s iets hieraan hebben gehad. Het kiezen van een kinderwagen is immers niet niets. Dus als jullie nog vragen hebben, stel ze dan gerust.

Reacties

  • Wij hebben hier ook een Mutsy evo en ik gebruik hem zelfs nog iedere dag voor Mn zoontje van bijna twee! Helaas word hij bijna te groot en moeten we nog maar op zoek naar een goede buggy.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*