5 maart

Nagel verzorging

Beautyglow

Je nagels mooi en gezond houden, dat willen we allemaal. Maar dan moet je er wel wat tijd in steken. Ja, helaas, het gaat niet vanzelf. Maar goed, des te meer geniet je er achteraf weer van.

 

Knip je nagels

Knip je nagels regelmatig. Als je ze op een redelijke lengte houd, heb je ook minder kans dat je nagels afbreken. Wat teennagels betreft is het belangrijk dat je ze recht afknipt, omdat je anders snel ingegroeide nagels kunt krijgen. Wisten jullie trouwens dat teennagels minder snel groeien dan vingernagels?

 

Beautyglow queensday nail art 015

 

Geef je nagels af en toe rust

Natuurlijk is elke dag nagellak dragen leuk. Maar dit is niet al te best voor je nagels. Daarom is het belangrijk om je nagels af en toe rust te geven. Te vaak nagellak opbrengen en weer verwijderen kan je nagels beschadigen.

 

Houd je nagels schoon

Houd je nagels schoon en zorg dat ze niet uitdrogen. Dit helpt enorm bij het voorkomen van broze nagels. Schone handen zijn belangrijk, maar schone nagels net zo! Handen wassen kan je handen echter uitdrogen, dus probeer na het handen wassen een handcrème aan te brengen. Of breng deze voor het slapen gaan aan.

 

bEAUTYGLOW 008

 

Peuter niet aan je nagellak

Ik betrap mezelf er soms ook op: de nagellak van je vinger af peuteren. Dit is echt een no go. Je kunt hier namelijk de bovenste laag van je nagel mee lostrekken, wat weer voor broze nagels kan zorgen. Dus doe dit niet!

 

Vitamine B

Tot slot vitamine B. Vitamine B kan bijdragen aan het versterken van je nagels. Dit komt namelijk door het Biotine wat erin zit. Altijd het proberen waard.

 

Dit waren wat simpele tips. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*