16 mei

Natuurlijke haarverzorgingsproducten van Zenz: ik testte ze uit!

Haar, Review , , , , , , , , , , , , , , ,

Zenz Organic haarverzorging

Iedereen is steeds meer bezig met natuurlijke en gezonde verzorgingsproducten. Ik ook! Voor mijn haar gebruikte ik al langere tijd producten die zo natuurlijk mogelijk waren, omdat ik in het verleden al meer leerde over SLS. Het natuurlijke en vegan beautymerk Zenz heeft nu een assortiment haarverzorgingsproducten die niet alleen effectief zijn, maar ook vriendelijk zijn voor zowel jou als de planeet. Ik mocht drie van de producten uittesten: Shampoo Rhassoul Pure no. 19, Treatment Pure no. 03 en Oil Treatment Pure no. 97. Ik vertel jullie er graag meer over.

Zenz Rhassoul Pure no. 19 shampoo

De Zenz Rhassoul Pure no. 19 shampoo is een shampoo die niet alleen reinigt, maar ook hydrateert en vitaliteit geeft aan je haar. Rhassoul Pure no. 19 is een kleishampoo en doordrenkt met natuurlijke ingrediënten die speciaal zijn geselecteerd om alle haartypes te voeden. Maar vooral droog, krullend en gekleurd haar zal zeker baat hebben bij deze shampoo.

Deze Zenz Rhassoul Pure no. 19 shampoo heeft een conditionerend effect en is verrijkt met eiwitten, vitamines en mineralen die je haar voeden en versterken. Het reinigt niet alleen je haar, maar kalmeert ook je hoofdhuid, waardoor het ideaal is voor mensen die last hebben van irritatie of een gevoelige hoofdhuid. Bovendien heeft het een herstellend effect dat gespleten haarpunten voorkomt, waardoor je haar gezond en glanzend blijft.

Wat deze shampoo nog specialer maakt, is dat het klei bevat. Ik heb nog nooit een shampoo gebruikt waar klei in verwerkt is. Klei heeft ideale reinigende eigenschappen voor onze huid, dus het is niet vreemd dat onze hoofdhuid hier ook baat bij heeft. Daarnaast is de Rhassoul Pure no. 19 shampoo parfumvrij, waardoor het zeer geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor sterke geuren, zwangere vrouwen en zelfs kinderen.

Mijn ervaring

Omdat ik nog nooit een product van Zenz had uitgeprobeerd, was ik er zeer benieuwd naar en wilde ik het graag eens proberen. Ik heb geen droog, krullend of gekleurd haar, maar wel droge haarpunten. Dus ik was benieuwd of deze shampoo voor mij ook zou werken.

Op de fles staat dat je de shampoo eerst goed moet schudden om de klei door de shampoo te verdelen, maar dit werkte niet bij mij toen ik het de eerste keer probeerde. Daarom heb ik daarna de shampoo op zijn kop in mijn douche gezet en toen werkte het veel beter en zag ik ook duidelijk dat de klei in de shampoo zat. De shampoo was nu namelijk bruin gekleurd en de eerste keer was het nog transparant.

Het aanbrengen van de shampoo gaat heel eenvoudig. De shampoo is gemakkelijk te verdelen over mijn haar. Bij het in masseren komt er een heel klein beetje schuim, maar gelukkig niet teveel want er zit ook geen SLS in.

Tijdens het uitspoelen van de shampoo voelt mijn haar al heerlijk zacht aan. Hieraan merk ik dat de shampoo er ook voor zorgt dat mijn haar lekker zacht wordt. Ik heb dan ook bijna geen conditioner nodig. Als mijn haar is opgedroogd ziet het er heel glanzend uit en valt mijn haar ook soepel in model. Dat vind ik erg fijn en ik ben dan ook erg te spreken over de Zenz Rhassoul Pure no. 19 shampoo en raad hem dan ook zeker aan. De Zenz Rhassoul Pure no. 19 shampoo kost: €36,10 voor 230 ml.

Zenz Treatment Pure no. 03

De Zenz Treatment Pure no. 03 is een haarmasker waarmee je je haar verwend met proteïne. Voor diegenen onder ons die te maken hebben met droog, beschadigd haar en een gevoelige hoofdhuid, komt de Treatment Pure no. 03 als een zegen. Deze proteïne-haarbehandeling biedt niet alleen hydratatie, maar ook kracht en verzorging aan alle haartypes.

De speciale formule is ontworpen om diep in het haar door te dringen en het van binnenuit te versterken. Het is een essentiële behandeling voor het herstellen van de natuurlijke glans en vitaliteit van je lokken. Bovendien is het zacht genoeg voor een gevoelige hoofdhuid, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik.

Mijn ervaring

Een haarmasker heb ik al vaker gebruikt, maar nog nooit een van Zenz. Dus ook hier was ik heel benieuwd naar. Nu het weer wat mooier wordt, ga ik ook weer vaker naar het strand en naar het zwembad. Daar kan mijn haar droog van worden dus een haarmasker is dan geen overbodige luxe.

Het gebruik van dit haarmasker is heel eenvoudig. Je masseert een kleine hoeveelheid in je haar, na het wassen van je haar. Het kan in de hoofdhuid terechtkomen, maar door de natuurlijke ingrediënten is dat geen probleem. Vervolgens raadt Zenz aan om je haar in een zak of handdoek te wikkelen om het warm te houden. En als je het beste resultaat wilt, gebruik je een een verwarmingskap. Nou die heb ik niet, dus heb ik een plastic badmuts gebruikt.

Vervolgens ben ik lekker in bad gaan liggen en heb ik het masker ruim 30 minuten laten zitten. Daarna heb ik het grondig uitgespoeld. Zenz zegt dat je je haar vervolgens met conditioner moet naspoelen, maar dat heb ik niet gedaan.

Dit bleek voor mijn haar ook niet nodig. Want toen mijn haar eenmaal opgedroogd was, was het super zacht en glanzend. Mijn borstel gleed echt als boter door mijn haar. Ik was even bang dat mijn haar vette haarwortels zou krijgen van het masker, maar dit is gelukkig niet gebeurd. Dus ik ben erg blij en blijft de Zenz Treatment Pure no. 03 zeker de aankomende zomerperiode zeker gebruiken. Zenz Treatment Pure no. 03 kost: €45,50 voor 250 ml.

Zenz Oil Treatment Pure no. 97

De Zenz Oil Treatment Pure no. 97 is een veelzijdige olie die niet alleen je haar verzorgt, maar ook je huid. Deze olie is speciaal samengesteld om te voldoen aan de behoeften van mensen met een gevoelige huid, maar het is ook geschikt voor alle huidtypes.

Deze olie versterkt niet alleen je haar, maar geeft het ook een prachtige glans. Het is rijk aan vitamines en mineralen die zowel je haar als je huid voeden en hydrateren. Bovendien is het allergievriendelijk en geurvrij, waardoor het ideaal is voor zelfs de meest gevoelige neuzen. Het trekt snel in en laat geen vettig residu achter, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik.

Mijn ervaring

Haarolie vind ik ideaal om te gebruiken in de puntjes van mijn haar. Want die worden snel droog. De Zenz Oil Treatment Pure no. 97 is perfect om hiervoor te gebruiken en daarmee mijn Zenz haarverzorgingsroutine compleet te maken.

Ik breng haarolie altijd het liefste aan op nat haar. Gelukkig staat ook in de gebruiksaanwijzing van de Zenz Oil Treatment Pure no. 97 dat je het op zowel nat als droog haar kunt aanbrengen. Ik gebruik de olie als volgt: ik verdeel mijn haar in tweeën. Doe vervolgens twee pompjes in mijn handpalm en masseer deze in de haarpunten van de ene helft van mijn haar en doe vervolgens hetzelfde in de andere helft van mijn haar.

Als ik mijn haar vervolgens droog, valt mijn haar mooi in model. Door het gebruik van de Oil Treatment zie ik duidelijk het model dat ik in mijn haar heb laten knippen terug. Ook voorkom ik hiermee gespleten haarpunten. Ik vind de olie erg fijn in gebruik want hij is niet overdreven vettig. Ook deze raad ik dus aan! De Zenz Oil Treatment Pure no. 97 kost: €53,50 voor 100 ml.

Conclusie

De haarverzorgingsproducten van Zenz, zoals de Shampoo Rhassoul Pure no. 19, Treatment Pure no. 03 en Oil Treatment Pure no. 97, bieden een natuurlijke en effectieve oplossing voor al je haarverzorgingsbehoeften. Of je nu op zoek bent naar hydratatie, kracht, of gewoon een gezonde glans, Zenz heeft je gedekt. Ik heb deze producten voor deze review voor het eerst gebruikt en ik ben er zeer over te spreken. Ik ga ze zeker vaker gebruiken want de producten zijn echt heel fijn. Dus waar wacht je nog op? Probeer ze vandaag nog en ontdek het verschil dat natuurlijke haarverzorging kan maken voor jouw lokken!

*Deze producten heb ik ontvangen voor een review. 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*