28 november

Olaplex – Werkt het echt of is het gehyped?

Haar, Review , , , , , , , , , , , , , ,

Olaplex No. 4 shampoo en No. 5 conditioner

Een beetje beautyliefhebber kent Olaplex wel. Dit merk zie je bij veel beauty influencers voorbij komen, want het zou je haar aanzienlijk verbeteren en sterker maken. Mooi glanzend haar, dat willen we natuurlijk allemaal. Ik ook. Dus ik was benieuwd: werkt Olaplex echt of is het een gehyped merk? Ik testte het zelf uit om erachter te komen.

Olaplex

De producten van Olaplex behoren tot de meest innovatie haarproducten van dit moment. Olaplex is een uitvinding van twee deskundige scheikundigen: Dr. Eric Pressly en Dr. Craig Hawker. Zij ontdekten een chemische verbinding die slechts uit één ingrediënt bestaat en geen siliconen of olie bevat. Door het stylen, föhnen en verven van het haar, raakt het haar beschadigd en worden de zwavelbruggen in het haar gebroken. Olaplex herstelt die kapotte verbindingen in het haar en is daarmee dé oplossing om beschadigd, droog en futloos haar weer in topconditie te brengen. Olaplex producten zijn ook ideaal om gespleten haarpunten te voorkomen, je haar langer te laten groeien of extra glans te krijgen. Olaplex maakt het haar sterker dan ooit tevoren! Daarnaast is Olaplex vrij van siliconen, parabenen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en gluten. Ook is het merk 100% vegan en dierproefvrij.

Als er iets is waar ik trots op ben, dan is het wel mijn haar. Ik heb een mooie, bijzondere kleur en mijn haar is best wel dik. Je kunt wel zeggen dat mijn haar mijn trots is. Ik verzorg mijn haar dan ook goed. Maar door de overgang van zomer naar herfst, krijgt mijn haar het altijd zwaar te verduren. De punten worden ineens droger dan ze al waren en soms wil het gewoon niet meer in model zitten. Tegen het einde van oktober kreeg ik hier weer last van en mijn gebruikelijke shampoo en conditioner leken niet meer te helpen. Ik besloot om een salon binnen te stappen en Olaplex aan te schaffen.

Olaplex bestaat uit verschillende nummers en ik had echt geen idee waar ik moest beginnen. En hoe ik Olaplex moest gebruiken. Olaplex heeft 8 producten die samen een complete behandeling vormen. Stap 1 en 2 vinden plaats in de salon. De andere producten van Olaplex vormen een thuisbehandeling waarmee eenvoudig futloos en beschadigd haar behandeld kan worden. De dame van de salon adviseerde mij om in ieder geval met de shampoo en de conditioner te beginnen. Dit zijn de nummers 4 en 5. Dus dat deed ik.

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

De Olaplex No. 4 is een voedende en herstellende shampoo geschikt voor ieder haartype. Het maakt het haar handelbaar, glanzend en gezonder na ieder gebruik. Het product is veilig om te gebruiken op gekleurd haar en bewezen dat het haarbreuk vermindert. Het product heeft een hoog concentratie gehalte, dus je hebt er maar weinig van nodig.  

Omdat ik SLS zoveel mogelijk wil vermijden en zeker niet op mijn hoofdhuid wil gebruiken, heb ik uiteraard de ingredientenlijst bekeken. In deze shampoo zit geen SLS (YES!), wel zit er Sodium Lauroyl Methyl Isethionate in. Dit is een milde reiniger uit kokosolie en dus prima te gebruiken. Gelukkig maar.

Tijd voor de test: wat me gelijk opvalt is dat de Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo een stuk dikker qua textuur is dan andere shampoos die je bij de drogist koopt. Het voelt zo al aan als een kwaliteitsproduct. Bij de eerste keer inzepen schuimt het een beetje, maar bij de tweede keer schuimt het al meer. (wist je dat je je haar altijd twee keer met shampoo moet wassen voordat je conditioner gebruikt?).

Door de wat dikkere structuur heb ik in het begin een beetje moeite met het verdelen van de shampoo over mijn hoofdhuid. Maar uiteindelijk heb ik het onder de knie en kan ik mijn haar er prima mee wassen. Mijn haar voelt na gebruik schoon aan. Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo kost op de website van Olaplex €29,95.

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner

De Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner is een hydraterende conditioner. Deze conditioner herstelt, hydrateert en voorkomt pluizend haar zonder het haar te verzwaren. Verder zorgt de conditioner ervoor dat het haar gemakkelijk te ontklitten is en het de structurele schade van het haar verbetert. Daarnaast worden gespleten haarpunten voorkomen waardoor het haar een sterke, intens glanzende en gezonde look krijgt. Deze conditioner bevat de OLAPLEX Bond Building Chemistry wat een gepatenteerd systeem is waardoor het haar op een actieve en intensieve manier wordt hersteld. Verder is de formule 100% vegan en bevat het geen parabenen, gluten en sulfaten waardoor het veilig te gebruiken is op gekleurd haar.

Ik verf mijn haar nooit, want ik ben blij met de kleur die ik heb. Dus mijn haar is niet chemisch behandeld. Maar ik heb wel een conditioner nodig om mijn haar zacht en glanzend te maken. Daarom heb ik ook de Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner aangeschaft.

De conditioner is witter van kleur dan de shampoo en heeft een heerlijk dikke cremige textuur. Ik breng de conditioner aan op de lengtes van me haar nadat ik mijn haar goed heb droog geknepen. Dit laat ik vervolgens zo’n 3 min zitten en daarna spoel ik de conditioner uit.

Al tijdens het uitspoelen voelt mijn haar heerlijk zacht en goed gevoed aan. Ik merk echt verschil in vergelijking met andere conditioners die ik heb gebruikt. Als mijn haar is opgedroogd ziet mijn haar er heel glanzend en gevoed uit. En eerlijk gezegd zag dit er al zo gezond uit nadat ik de eerste keer Olaplex had gebruikt. Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner kost €29,95 op de website van Olaplex.

Conclusie: werkt Olaplex echt?

Hier kan ik volmondig ‘ja’ op antwoorden. Al nadat ik een keer de Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo en No. 5 Conditioner had gebruikt merkte ik verschil. Mijn haar is er naar mate ik de producten langer ging gebruiken alleen maar beter uit gaan zien.

Ik ben nu erg benieuwd geworden naar het effect van de overige producten op mijn haar. Bijvoorbeeld erg benieuwd wat Olaplex No. 0 en No. 3 Hair Perfector voor mij kunnen doen. Mijn hoofdhuid wordt namelijk snel vet, zou dat hierdoor ook minder worden? Wie weet ga ik die producten in de toekomst nog testen. Want ze zijn niet goedkoop. Gelukkig zijn er vaak sets van Olaplex verkrijgbaar. Dus wil je Olaplex na mijn verhaal ook eens proberen? Wacht dan op Black Friday, misschien is er een leuke aanbieding. En schaf een Olaplex set aan. Dat scheelt je sowieso wat geld.

Samenvatting

Product: Bond Maintenance No. 4 Shampoo en No. 5 Conditioner
Merk: Olaplex
Verkrijgbaar: Olaplex webshop
Prijs: beiden per stuk €29,95
Cijfer: 9,5 (vanwege de hoge prijs, maar de producten werken wel echt)

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*