26 juni

Op de gezonde tour: smoothies!

Beautyglow , , , ,

Het lijkt een beetje een trend en op elke blog komen ze wel voorbij: Smoothies! Meestal de groene variant, want die is vaak het gezondste! En nu ga ik jullie ook al vervelen over smooties. Maar ja, het is mijn blog dus als ik over smoothies wil schrijven doe ik dat! 😉 HA!

 

Ik ben dus begonnen met het eten (of drinken?) van smoothies omdat ik gezonder wil eten. Ik merkte dat ik steeds vaker iets lekkers nam als ik trek had en dat kwam dan voornamelijk omdat ik bij mijn ontbijt al te veel suiker binnenkreeg. Hierdoor krijg je dan ’s middags ook weer meer trek in zoete troep. Ook ben ik gewoon geen fruitmens en salade maak je me ook niet super blij mee. Jep, ik ben een moeilijk geval. Waarom denken jullie anders dat afvallen zo lastig bij me gaat!

Maar tegenwoordig neem ik dus elke ochtend een smoothie als ontbijt! Mijn vriend doet gezellig mee, wat handig is want ik maak standaard teveel. Door deze smoothies krijg ik genoeg groente en fruit binnen en heb ik ’s middags minder trek in snoep! Wie weet val ik ook nog af (dit heb ik nog niet gecheckt) dus win-win!

 

Receptje

Ik heb inmiddels ook al aardig wat favoriete combinaties ontdekt. Vandaag wil ik er graag eentje met jullie delen!

Je hebt nodig:

  • Een blender (natuurlijk)
  • Stukjes verse ananas (ik weet niet precies hoeveel, maar ik zorg altijd dat de hele bodem van mijn blender bedekt is)
  • 2 of 3 geschrapte wortelen
  • een kwart komkommer (geschild)
  • 2 kleine rode appels (geschild)
  • een grote hand vol spinazie
  • citroensap van twee geperste citroenen

Gooi dit allemaal bij elkaar in je blender en zet hem aan. Ongeveer halverwege zet je de blender uit en gooi je een glas water erbij. Hierdoor wordt je smoothie wat vloeibaarder. Als je nog meer een powersmoothie wil maken kun je ook een theelepel tarwegras toevoegen.

 

Als alles fijngemalen is, is je smoothie klaar! Je kunt deze smoothie het beste op een nuchtere maag nemen omdat dan alle vezels en voedingsstoffen het beste worden opgenomen! Eet smakelijk!

Zijn jullie al aan de smoothies?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*