Trouwen: Hema Waxstempel

Categories Review, Trouwen

In maart hebben wij onze ‘Save the date’ kaarten verstuurd. Dat was echt super leuk om te doen. De bruiloft komt voor mijn gevoel dan steeds dichterbij en er kan weer een vinkje worden gezet op mijn to do lijstje. Omdat we de ‘Save the date’ kaarten niet zomaar in een saaie envelop wilde verpakken, ging ik op zoek naar vrolijke enveloppen met een mintgroene kleur. Bij HEMA kwam ik leuke exemplaren met diagonale mintgroene strepen tegen. Perfect! Maar ik zag nog iets leuks: een waxstempel!

 

Waxstempel

Met deze waxstempel kun je net als vroeger een soort zegel op je envelop maken. De stempel zit verpakt in een klein kartonnen doosje met daarbij ook een waxstaafje.

Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten stempels en ik heb gekozen voor een hartje. Dat past natuurlijk ook het beste bij mijn bruiloft!

De waxstaafjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij mijn stempel zat de roze kleur. Deze vond ik perfect. Maar omdat ik niet wist hoeveel wax ik nodig had, heb ik een extra setje met 3 waxstaafjes gekocht.

Het stempelen gaat heel eenvoudig, al raad ik je wel aan om het eerst even te oefenen. Je steekt een waxstaafje aan. Na een paar tellen begint het staafje te druppelen. Het was even zoeken, maar ik ben erachter gekomen dat je voor een mooi zegel 14 druppels nodig hebt. Laat de druppels allemaal boven elkaar vallen, ga dus niet om de stippen heen om een grotere vlek te krijgen. Nadat je 14 druppels hebt laten vallen druk je, je stempel in de wax. Dit hoeft niet hard, lichte druk is voldoende. Laat de stempel 6 seconden op zijn plek en haal hem daarna voorzichtig weg. Tadaa! Je hebt een mooi perfect zegel!

Dit zegel geeft je enveloppen net dat beetje extra mee. Ideaal voor het verzenden van trouwkaarten, maar ook met andere gelegenheden kan het erg leuk zijn. Ik ben erg blij dat ik de waxstempel heb ontdekt. Kende jullie de stempel al?

Mama van Liz en Fay, vrouw van Rick en verslaafd aan beauty. Dat is Daisy, eigenaresse van BeautyGlow. Op BeautyGlow schrijft Daisy over alles wat haar interesseert: van het moederschap en beauty, tot sporten en kleding.

7 thoughts on “Trouwen: Hema Waxstempel

  1. Ik zag hem vanmiddag liggen bij de hema, maar had geen flauw idee wat je hier mee kon doen haha! Maar wat een leuk ding, en helemaal als je inderdaad uitnodigen etc. wilt versturen.

  2. Wat leuk om dat voor jullie trouwkaarten te doen zeg! Nu ben ik ook wel benieuwd naar de rest van jullie trouwkaart? 😉

  3. Handige en leuke tip! Geeft inderdaad iets extra’s aan bijvoorbeeld een ‘Save the Date’ kaart. Ik heb er al een paar keer bij staan te kijken, maar het telkens niet meegenomen omdat ik me af vroeg wat ik er nou mee moest doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*