24 februari

Trouwen, stappenplan voor een egale huid

Trouwen , , , , , , ,

Omdat vast meer meiden dit probleem kennen en om andere bruidjes te inspireren, leek het mij leuk mijn routine met jullie te delen. Het zijn een aantal stappen die ik meerdere malen per week uitvoer.

 

’s ochtends en ’s avonds goed reinigen

Dit spreekt natuurlijk vanzelf en dit doe ik ook altijd al. Maar er zijn altijd nog dames die met make-up op gaan slapen (foei!) daarom wilde ik deze stap toch ook nog even melden! ’s Ochtends was ik mijn gezicht met een milde reiniger (philosophy Purity made simple) om het vuil van mijn kussen eraf te wassen. Vuil op je kussen heb je altijd dames! Daar slaap je op dus denk dan maar aan: talg, vet van je haar, e.d.. Daarna neem ik mijn gezicht nogmaals af met een tonic en breng ik mijn dagcrèmes aan.  ’s Avonds haal ik eerst mijn oogmake-up met een speciale oogmake-up remover. Daarna gebruik ik een reinigingsolie die ik aanbreng over mijn volledige gezicht. Deze masseer ik in met natte vingers en daarna spoel ik hem af. Om de laatste restjes te verwijderen gebruik ik een gezichtsreiniger met een peelende werking (microdelivery face wash). Daarna gebruik ik weer een tonic en breng ik mijn nachtcrème aan.

 

Twee keer per week peelen

Hier was ik voorheen best laks in. Maar nu, naar mijn bruiloft toe, probeer ik echt minimaal twee keer per week een peeling te gebruiken. Ik heb een verhoornde huid, dus vaak peelen is echt noodzakelijk om verstoppingen van mijn poriën te voorkomen. Ik gebruik hiervoor een milde peeling zonder korrels, hannah Enzymatic Skin Peeling.

 

Philosophy Microdelivery peel

Omdat mijn huid echt een stuk egaler moet worden, gebruik ik naast de enzymatic skin peeling ook een keer per week (vaker mag niet) Microdelivery Peel van Philosophy. Dit is vergelijkbaar met een microdermabrasie bij een salon en helpt je huid er weer fris en egaal uit te zien. Het is een peeling op basis van twee producten. In het potje zit een geel goedje bestaande uit kristallen op basis van Vitamine C.

Dit zorgt voor een peeling van de huid. Maar ga hier absoluut niet extreem mee scrubben! Dan beschadig je, je huid. Nadat je de kristallen hebt aangebracht breng je de gel uit het flesje eroverheen aan. Dit zorgt ervoor dat het gaat schuimen. Het product doet dan ze werk. Laat het 2 minuten zitten en spoel dan af. Ik merk echt verschil als ik dit structureel elke week gebruik.

 

Gezichtsbehandeling een keer per week

Naast dit alles geef ik mezelf eens per week een gezichtsbehandeling. Dit doe ik thuis, meestal op zondag. Een gezichtsbehandeling bij mezelf bestaat uit de volgende stappen:

  • Stomen
  • Peelen
  • Stomen
  • Masker

Dit is dus wat ik doe om mijn huid voor de bruiloft in topconditie te krijgen. Het komt er eigenlijk op neer dat ik net even wat meer aandacht aan mijn huid besteed. Gelukkig heb ik nog even de tijd om mijn huid mooi te krijgen! Ik ben wel benieuwd, wat zijn jullie tips voor een mooie, egale huid?

Reacties

  • De micro delivery peel is inderdaad top! Ik ben bijna door mijn potje en flesje heen en wil een nieuwe aanschaffen zodra de Ici Paris een kortings actie heeft van 40 % of 25 % op alles. Tip: kijk uit met veel stomen; je huid kan hierdoor uitdrogen. Maar verder komt het helemaal goed denk ik met die mooie producten. x

    • Als je scrubs te hard vind, kan ik je zeker een peeling aanraden! Hier zitten geen korreltjes in dus het veroorzaakt minder irritatie en is minder “hard”. Die van hannah vind ik persoonlijk erg fijn!

    • Dank je! Fijn dat je het leuk vind. Ik moet wel veel doen met mijn acne gevoelige huid. Maar ik moet zeggen dat mijn huid er de laatste tijd wel goed uitziet.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*