6 juni

Zwanger sporten

BabyGlow, Sporten , , , , , , , ,

Zoals jullie weten was ik voor mijn zwangerschap al een bezige bij op het gebied van sport. Ik rij paard, ik tennis regelmatig, daarnaast zwem ik en doe ik via een video fitness oefeningen thuis. O ja, en ik loop soms ook nog hard. Toen ik zwanger bleek te zijn heb ik me wel afgevraagd of ik dit kon blijven doen. Ik besloot het te proberen, zodra ik ergens last van zou krijgen zou ik stoppen.

 

Inmiddels ben ik ruim over de helft van mijn zwangerschap en het sporten gaat werkelijk waar prima! Ik tennis volop (ik speel zelfs gewoon competitie), paardrijden doe ik ook, maar wel iets rustiger aan en ik zwem een keer in de week. De enige sport waar ik mee gestopt ben is hardlopen, maar dit deed ik toch al niet zo veel. Ik kreeg een beetje last van mijn knieën met hardlopen, daarom ben ik ermee gestopt.

Is sporten tijdens de zwangerschap wel gezond? Jazeker! Bewegen tijdens de zwangerschap is gezond. Maar wel met mate. Luister naar je lichaam. Er zijn aanwijzingen dat zwangere vrouwen die in beweging blijven, minder snel last hebben van zwangerschapsstriemen (striae) en dat zij gemakkelijker bevallen. Toen ik dat hoorde wist ik dat ik goed bezig was. Welke zwangere vrouw wil dat nu niet? Wat wel belangrijk is, is dat je het sporten niet overdrijft. Ga niet je grenzen opzoeken. Luister goed naar je lichaam. Drink voldoende water tijdens het sporten en kleed je luchtig, zodat je lichaam niet te snel warm wordt.

 

Omdat mijn buik nu natuurlijk zwaarder wordt dan normaal is extra ondersteuning wel fijn. Ik heb nog nergens last van, maar ik wil ook niet wachten tot het te laat is. Daarom heb ik een ondersteunende buikband gekocht van Carriwell. Deze lift mijn buik een beetje en geeft net wat extra steun in de rug. De band is naadloos en kan daarom prima onder mijn sportkleding. Ik vind het heerlijk om deze band te dragen tijdens het tennissen!

Uit mijn ervaring is dus gebleken dat sporten nog prima gaat en dat je  je echt geen zorgen hoeft te maken. Die kleine heeft er juist ook veel aan als mama ook nog steeds lekker in haar vel zit. Hebben jullie ervaring met sporten tijdens de zwangerschap? Zijn jullie ermee door gegaan? Waarom wel of niet?

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*