8 juni

Esthederm Photo Regul zonnebrand

Review , , , , , , , , , , , , ,

Nu ik zwanger ben moet ik extra goed opletten als ik in de zon zit. Je hebt als je zwanger bent namelijk kans op het bekende ” zwangerschapsmasker” wat je kunt krijgen als je teveel in de zon zit. Een zwangerschapsmasker bestaat uit pigmentvlekken in je gezicht die een soort masker vormen. Vaak duurt het even voordat deze vlekken weer verdwijnen (soms verdwijnen ze niet) dus voorkomen is beter dan genezen. Daarom gebruik ik nu een hogere factor voor mijn gezicht dan normaal. Normaal gebruikte ik SPF 20 en nu gebruik ik SPF 30.

 

Toen ik werd gevraagd om deze zonnebrand van Esthederm te testen zei ik direct ja. Institut Esthederm is namelijk een van de leiders op het gebied van zonnecosmetica. De Photo Regul zonnebrand is een van de Photo Cellular care lijn. Een speciale lijn die ervoor zorgt dat het UV-licht wordt beheerst en de huid alleen het beste van de zon krijgt. Photo Regul heeft daarnaast nog wat extra speciale eigenschappen. Esthederm omschrijft deze als volgt:

Tijdens de blootstelling aan de zon verhelderen de bestaande pigmentvlekken dankzij Photo Regul. Bovendien werkt het preventief tegen pigmentatievlekken. De huid kan zonder risico op hyperpigmentatie volop bruinen. 

Dat klinkt best goed toch? Ik heb zelf altijd een beetje last van hyper-pigmentatie op mijn bovenlip. Hierdoor krijg ik altijd een beetje een zonnesnor. Niet zo leuk, dus als deze zonnebrand dat verhelpt wordt ik heel gelukkig!

 

De test

Tijd om jullie te vertellen hoe deze zonnebrand mij tijdens de test is bevallen! Laat ik beginnen met de verpakking. De tube zit verpakt in een wit doosje waar in het oranje en zwart informatie over het product op vermeld staat. Wat me ook direct opvalt is dat er geen factor op de verpakking vermeld staat. Dit vind ik wel een beetje eng. Omdat ik door mijn zwangerschap kans heb op een zwangerschapsmasker gebruik ik nu voor mijn gezicht SPF 30, dus ik wil wel dat dit product minimaal net zo’n hoge factor heeft.

Na wat onderzoek kom ik erachter dat bij de producten van Esthederm er een, twee of drie sterren op vermeld staan. Deze geven aan welk product je moet gebruiken bij welke zonintensiteit.

De beschrijving van de sterren bij de UV-index is als volgt:

  • 1 ster lentezon, korte blootstelling (UV-index: 1-4)
  • 2 sterren normale tot hoge zonsterkte en -belasting. Gebruik voor 12:00 uur en na 14:00 uur (UV-index: 4 – 8)
  • 3 sterren extreme zonsterkte. Gebruik in de bergen, tropen, op boten en tijdens lange blootstelling aan de zon. (UV-index: 8+)

Aangezien mijn product 3 sterren bevat, hoef ik me geen zorgen te maken.

Het product zelf zit verpakt in een mooie, slanke witte tube waarop in het oranje duidelijk staat vermeld om wat voor product het gaat. De tube ligt makkelijk in de hand en werkt ook hygiënisch omdat het makkelijk doseren is. Zoals eigenlijk elke zonnebrandcrème dien je Photo Regul 20 minuten voor blootstelling aan de zon aanbrengen op een gereinigde huid op de hals, gezicht en decolleté, vervolgens iedere 2 uur en na het zwemmen herhalen voor een optimale bescherming. Dat heb ik tijdens de test dan ook braaf gedaan.

 

De kleur van de zonnebrand is een beetje crème-achtig en de textuur is romig. Tijdens het aanbrengen laat de crème zich makkelijk verdelen over de huid. Het trekt snel in en voelt niet vettig aan. Dat vind ik prettig, want ik heb snel last van een vette huid. De geur is neutraal en eigenlijk niet heel erg aanwezig.

Om het product echt goed uit te testen ben ik er al mee begonnen tijdens de tenniscompetitie. Toen was het een aantal dagen echt heel mooi weer met veel zon. Aangezien ik dan aan het sporten ben, en dus meer zweet, leek me dit al een goede test. Ook heb ik de tube meegenomen toen ik een week in Frankrijk was. Kortom: ik heb de tube uitgebreid getest ik denk zeker wel een maand. Wat zijn mijn bevindingen:

  • Na een dag sporten ben ik niet verbrand op mijn gezicht en ik heb ook geen glimmend gezicht
  • Ik ben wel mooi bruin geworden en de “zonnesnor” heeft zich nog niet laten zien
  • Als basis onder make-up voldoet deze zonnebrand ook prima. Ik gebruik hem inmiddels dagelijks als nachtcrème
  • Je doet lang met deze zonnebrand, ik gebruik hem nu al meer dan een maand en de tube is nog lang niet leeg.

 

Conclusie

Ik vond het fijn dat ik een van de Institut Esthederm zonneproducten mocht proberen. Het is altijd lastig om een goede zonnebrandcrème te vinden voor je gezicht. Photo Regul is echt een hele fijne crème die je huid niet vet maakt, je huid goed beschermd en pigmentvlekken helpt voorkomen en verhelderen. Van de verheldering heb ik nog niet veel gemerkt, maar ze zijn ook niet erger geworden en dat vind ik toch ook wel erg belangrijk. Dus: zoek jij nog een fijne zonnebrandcrème voor je gezicht? Zeker nu de mooie dagen er echt aan komen? Dan is Photo Regul wat mij betreft wel een aanrader.

 

Samenvatting

Product: Photo Regul

Merk: Institut Esthederm

Verkrijgbaar: Viva Pura

Prijs: € 62,95

Cijfer: 8,5

Reacties

  • Dit is voor mij een erg interessant onderwerp,aangezien ik het probleem heb dat ik op mijn kin een hele acné gevoelige huid heb 🙁 en ik altijd een gezichts zonnecreme moet gaan zoeken die mijn huid niet vet maakt. En fijn dat het ook helpt om pigmentvlekken te voorkomen. 🙂

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*