12 april

Actief (blijven) sporten in 2021. Hoe doe je dat?

Lifestyle, Sporten , , , , , , , , , , ,

Sportkleding van Otto.nl

Heb jij, net als velen, voor jezelf het goede voornemen bedacht om meer te sporten in 2021? Goed van je! Door te sporten voel je je fit, zit je lekkerder in je vel en heb je een fijne uitlaatklep. Inmiddels zitten is het april en hoe gaat het met je voornemens? Hou je het nog vol? Ik deel mijn tips graag met jullie!

Waarom ga je sporten?

Het moment waarop je besluit om (meer) te gaan sporten is voor iedereen anders. De een wil graag afvallen, de ander wil zijn conditie verbeteren. Zelf ben ik vorig jaar tijdens de eerste lockdown begonnen met hardlopen. Mijn doel was om minimaal twee keer per week te gaan hardlopen, dit werden er drie omdat ik mezelf wilde uitdagen en wilde kijken of ik dit kon volhouden. Dat lukte! En ik werd fitter merkte ik.

Voor mij was dat een reden om door te gaan. Ik sportte al actief: tennis, krachttraining thuis en paardrijden, maar mijn conditie kon nog wel beter. Toen ik met regelmaat ging hardlopen merkte ik dat mijn conditie ook beter werd. Na een lange ralley tijdens een single tenniswedstrijd (1 tegen 1) stond ik niet meer te hijgen en ik herstelde veel sneller.

Ook merkte ik op een andere manier aan mijn lichaam dat ik actiever aan het sporten was. Ik werd slanker en mijn benen strakker. Daar werd ik zo blij van en ik ben dat nog steeds. Daarom heb ik voor mezelf het goede voornemen bedacht dat ik actief wil blijven sporten in 2021. En daarmee bedoel ik dat ik minimaal twee keer per week wil hardlopen in combinatie met twee keer per week krachtraining. Tennissen en paardrijden blijf ik natuurlijk ook doen, maar dat vind ik zo leuk dat ik dat vooral als hobby zie. Dat houd ik toch wel vol. ?

Hoe houd je het vol?

Dan komt het moeilijke: hoe houd je het vol? Ik houd het sporten vol, doordat ik echt merk dat ik een beter conditie heb gekregen. Dat maakt me blij en ik wil dat graag zo houden. Maar heel eerlijk: hardlopen vind ik nog steeds niet echt leuk. Het is goed voor me, daarom doe ik het. Maar leuk vind ik het niet. Je kan het wel leuker maken.

Écht leuke sportkleding

Van leuke kleding word ik blij en die wil ik graag dragen. Zo ook leuke sportkleding. Vorig jaar kocht ik een tennisjurkje die ik zo mooi en leuk vind, dat ik hem bijna elke competitiedag heb aangetrokken. Ook voor het hardlopen heb ik bij OTTO kleding uitgezocht die ik super leuk vind. De kleding vind ik zo leuk, dat ik het graag wil dragen. Dus ik krijg (bijna) gewoon zin om te gaan hardlopen.

Dat is ook meteen mijn tip: koop sportkleding die je zo leuk vindt, dat je het graag wil aantrekken. En spreek daarbij met jezelf af dat je de kleding alleen aan mag trekken als je gaat sporten. Want op de bank hangen in je mooie sportoutfit is natuurlijk niet de bedoeling.

Gelukkig is de keuze qua sportkleding inmiddels enorm. Hardloopleggins zijn allang niet meer allemaal zwart, maar er zijn super leuke exemplaren verkrijgbaar in verschillende prints. En wat dacht je van een mooie sportbh?

Stel realistische doelen voor jezelf

Veel mensen hebben de neiging om te streng voor zichzelf te zijn. Ik heb daar soms ook een handje van. Ga je dus beginnen met sporten, verplicht jezelf dan niet om gelijk vijf dagen per week actief te zijn. Dat is bijna niet vol te houden als je daarvoor al niet veel sportte.

Bouw het daarom rustig op. Wil je gaan hardlopen? Probeer dit dan twee keer per week en start met een rondje van 15 minuten en probeer of je dat rondje op een tempo kan blijven lopen. Ik loop regelmatig hetzelfde rondje en zodra ik merk dat dit rondje mij makkelijker afgaat (dat merk ik doordat ik sneller ben, of minder moe als ik thuis aan kom), maak ik mijn rondje groter. Of ik probeer het rondje nog iets sneller te doen.

Dit zijn tips die mij helpen om actief te blijven sporten. Ik hoop dat ze jullie ook helpen en dat jullie er iets aan hebben. Maar misschien hebben jullie ook tips voor mij. Dat vind ik leuk en ik hoor ze dan ook graag. Laat het me weten in de comments. Enne, succes met het blijven sporten he!

Fotografie: Ricardo Bakker 

Reacties

  • Ik probeer steeds een net ander rondje hard te lopen . Ik merkte ik dat steeds hetzelfde rondje lopen me steeds meer demotiveerde.

  • Mijn belangrijkste tip is om er een gewoonte van te maken net als tandenpoetsen. Dan hoef je tenminste geen beroep te doen op je wilskracht elke keer. Als fanatiek sporthater loop ik 6 keer per week op… gewoonte : )

  • je hebt sporten en sporten, jij sport echt fanatiek zeg. Ik ben blij met e dagelijkse ork-out en een powerrondje

  • Zo gauw de sportschool weer open gaat, ga ik er weer heen. Buitensporten is niet aan mij besteed. Wel fiets ik altijd naar mijn werk (15km per dag) en wandel op vrije dagen

  • Wat een leuke foto’s ik zou graag weer willen sporten. Helaas werkt mijn lichaam momenteel even niet mee. Maar als mijn steunzolen binnen zijn wil ik in elk geval het wandelen weer op gaan pakken.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*