13 augustus

Batiste A Hint of Colour

Haar, Review , , , , , , , , , ,

We weten allemaal dat het beter is om je haar niet te vaak te wassen. Maar met een vette coupe rondlopen, dat wil niemand… toch? Dan is droogshampoo ideaal. Maar ja, sommige droogshampoo’s geven je haar een witte waas. En dat wil je ook niet. Gelukkig is er nu een oplossing.

De droogshampoo’s van Batiste ken je vast wel. Dit is immers de meest en best verkochte droogshampoo die er op de markt is. Nu is het assortiment vernieuwd met twee droogshampoo’s die je haar A Hint of Colour geven. Een nieuwe musthave voor je beauty verzameling dus.

Batiste A Hint of Colour

De Batiste A Hint of Colour droogshampoo’s verfrissen je haar onmiddelijk. Daarnaast geeft het dof, futloos haar een make-over. Maar nog mooier: de droogshampoo kan ook je uitgroei verbergen.

Batiste A Hint of Colour is verkrijgbaar in twee varianten:

  • Batiste Dry Shampoo & A Hint of Colour for Blonde
  • Batiste Dry Shampoo & A Hint of Colour for Dark Hair

Beiden exemplaren kosten 6,49 voor 200ml en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos.

Mijn ervaring

Mijn haarkleur is mijn natuurlijke haarkleur. Ik verf het nooit. Wel wordt mijn haar wat lichter in de zomer, door de zon. Mijn haarkleur noem ik altijd kastanjebruin. Maar soms ziet het er een stuk roder uit. Ik heb eigenlijk roodbruin haar.

Van deze droogshampoo’s kwam ik tot de conclusie dat de variant voor Dark Hair waarschijnlijk het meeste in de buurt zou komen bij mijn haarkleur. Al lijkt hij op de verpakking wat donkerder.

Laten we beginnen met de bus droogshampoo. Ik vind de vormgeving erg leuk. Je kan duidelijk in het schap zien of je de variant voor donker haar te pakken hebt (want die is bruin) of die voor blond haar (want die bus is geel).

Dan het gebruik. Op de achterkant van de bus staat nog eens beschreven hoe je dit product dient te gebruiken. In het kort:

  • Goed schudden voor gebruik
  • Houd de bus op 30cm afstand van droog haar
  • Til je haar pluk voor pluk op en spray op de haarwortels
  • Dan de droogshampoo met je vingertoppen door je haar masseren
  • Vervolgens je haar borstelen en in model brengen.

Nou simpeler kan bijna niet denk ik.

De test

Voor deze review begin ik met een foto van mezelf en mijn vette haar. Speciaal bewaard voor deze review.

Ik heb de foto’s buiten gemaakt, zodat het zonlicht goed op mijn vette haar valt.

Ik volg de omschrijving precies en spray mijn haarwortels goed in. Vervolgens masseer ik de droogshampoo door mijn haar en breng daarna mijn haar in model.

Before
after

Als ik vervolgens naar de spraydop kijk, zie ik dat die bruin is geworden van de droogshampoo. (Check before and after).

Maar dat is niet het enige: mijn vingertoppen zijn ook donker gekleurd en het zit een beetje onder mijn nagels. Dat vind ik wel een vies gezicht. Ik denk dat dit bij de blonde variant wel minder is.

Het effect van de droogshampoo op mijn haar is echter top. Ik heb geen vet haar meer en er is ook geen vette waas te zien. Ik was bang voor wellicht wat donkere vlekken of een donkere waas maar ook dat is niet het geval.

Mijn haar zit nu mooi in model en ik kan weer zonder vet haar over straat. Fijn!

Conclusie

Ook deze droogshampoo van Batiste is heel fijn in gebruik. A Hint of Colour geeft je haar inderdaad geen witte waas, maar ik zie ook niet over duidelijk een donkere ‘ hint of colour’ en daar ben ik eigenlijk alleen maar blij mee. Ik vind het een fijn product en hiermee kan ik het wassen van mijn haar weer een dagje langer uitstellen. Alleen de donkere vingertoppen en nagelrandjes vind ik minder prettig. Gelukkig is dit na een paar keer handen wassen (wat we nu toch al extra doen!) snel verholpen.

Samenvatting

Product: A Hint of Colour droogshampoo
Merk: Batiste
Verkrijgbaar: Kruidvat of Etos
Prijs: 6,49
Cijfer: 8

*De producten in dit artikel heb ik ontvangen om te testen.

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*