1 juni

Bio-Oil Droge Huid Gel

Beauty, Review , , , , ,

Bio-Oil is een product dat denk ik wel bij iedereen bekend is. Het is een huidverzorgende olie op basis van een combinatie van plantenextracten en vitamines gesuspendeerd op oliebasis.

Ik heb dit product tijdens mijn zwangerschap gebruikt om striae te voorkomen en verminderen. Hierover heb ik ook een artikel geschreven.

Mijn man gebruikt om eczeemplekken te verminderen. Kortom, Bio-Oil is bij ons thuis wel bekend en we zijn best wel fan van het product.

Maar nu heeft Bio-Oil iets nieuws, namelijk: Droge Huid Gel. Bio-Oil Droge Huid Gel is 87% olie, waardoor het een intensieve vocht inbrengende moisturizer is. Ideaal voor mensen met een droge huid. Ik kreeg de vraag of ik Bio-Oil Droge Huid Gel wilde testen, nou dat wilde ik wel!

Bio-Oil Droge Huid Gel

Bio-Oil Droge Huid Gel is anders dan de gewone Bio-Oil die we kennen. Het is echt een gel en een stuk minder vloeibaar dan de originele Bio-Oil. Bio-Oil Droge Huid Gel zit verpakt in een wit potje met oranje opdruk. Als je het deksel open doet zie je de gel.

De gel is net als de olie een beetje roze/zalm van kleur. Ook heeft de gel de bekende Bio-Oil geur, waar ik overigens wel fan van ben. Ik vind het een heerlijke geur.

Mijn ervaring

Op zich heb ik geen hele droge huid, behalve op mijn scheenbenen. Die zijn soms zo droog dat er zelfs een ‘witte waas’ op lijkt te zitten. Ideaal dus om de Droge Huid Gel te testen.

Bio-Oil Droge Huid Gel is heel geconcentreerd. Voor het insmeren van mijn scheenbenen heb ik maar een heel klein beetje van het product nodig. Ongeveer ter grootte van een erwt.

De gel voelt op als je het uit het potje haalt echt aan als een gel. Maar tijdens het uitsmeren wordt het meer olie-achtig, zonder heel plakkerig te zijn.

De gel geeft mijn scheenbenen een mooie, gehydrateerde glans. De huid ziet er veel mooier uit en ook gezonder. Naar mate ik de gel vaker gebruik, voelen mijn scheenbenen een stuk minder droog aan en de ‘witte waas’ is ook niet meer te bekennen.

Doordat je maar een kleine hoeveelheid van het product nodig hebt, doe je er vrij lang mee.

Conclusie

Bio-Oil Droge Huid Olie vind ik een heel fijn product voor de droge huid. Het is fijn in gebruik en je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig waardoor je lang met het potje zult doen. De prijs valt daardoor ook mee. Voor een potje van 100 ml betaal je ongeveer €13,00.

Samenvatting

Product: Droge Huid Gel
Merk: Bio-Oil
Verkrijgbaar: diverse drogisterijen
Prijs: €13,00 voor 100ml
Cijfer: 8

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*