31 augustus

Bio-Oil

BabyGlow, Review , , , , , , , , , ,

Wie aan Bio-Oil denkt, denkt waarschijnlijk direct aan het witte doosje met de oranje opdruk. Toen deze olie in de schappen verscheen, werden al snel veel vrouwen enthousiast. Hierdoor is het een blijvertje geworden. Bio-Oil is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. De formule welke het unieke ingrediënt PurCellin Oil bevat, is ook uitermate geschikt voor de verouderde en uitgedroogde huid.

Aanzien ik zwanger ben, heb ik kans op huidstriemen. Zoals ik in eerdere blogs al schreef wil ik dit zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Daarom ben ik volop aan het smeren met verschillende crèmes zodat de huid van mijn buik soepel blijft. Bio-Oil wordt door veel zwangere vrouwen aangeraden om zwangerschapsstriemen te voorkomen. Bio-Oil zegt hier zelf het volgende over:

Bio-Oil is samengesteld om de kans op het ontstaan van huidstriemen, gedurende zwangerschap, groei in de puberteit en bij gewichtstoename te verminderen. De formulie helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van bestaande huidstriemen. 

 

De test

Gelukkig heb ik nog steeds geen last van striae en dat wil ik graag zo houden. Daarom blijf ik trouw smeren. Maar, ik wil wel graag de Bio-Oil testen. Dus ik heb bij een “smeermoment”  mijn tummycream vervangen voor Bio-Oil.

Allereerst de verpakking. Ik heb een flesje Bio-Oil van 60ml en dat zit verpakt in het bekende witte doosje met oranje opdruk. Op de zijkant van het doosje staan de ingrediënten vermeld en op de achterkant kun je lezen tegen welke huidaandoeningen Bio-Oil kan worden ingezet.

Als je het flesje uit de verpakking haalt zie je een doorzichtig flesje met een witte dop. Op de voorkant staat de bekende Bio-Oil opdruk. Doordat het flesje doorzichtig is, kun je ook duidelijk zien dat de olie ook oranje van kleur is.

Als je een beetje van de olie op je hand druppelt, ziet het er doorzichtig uit. De geur van de olie is wel aanwezig, maar niet overheersend. Ik vind het een fijne, kruidige geur.

Ondanks dat het een olie is, voelt het met in masseren niet heel glibberig aan. Je merkt eigenlijk tijdens het incasseren al dat de olie snel intrekt. Toch heeft het mijn voorkeur om ’s avonds voor het slapen gaan de olie te gebruiken in plaats van ’s ochtends. Dit doe ik omdat ik toch een beetje bang ben voor vlekken in mijn kleding.

 

Ondanks dat mijn buik inmiddels toch flink aan de maat is, heb ik voor het insmeren maar een paar druppels nodig. Ik denk maximaal zes. De olie is dus zuinig in gebruik en je kunt lang met dit kleine flesje doen.

De olie trekt snel in en maakt de huid van mijn buik lekker zacht. De volgende morgen als ik wakker word voelt mijn buik nog steeds zacht aan.

 

Conclusie

Ik heb nu 3 weken tijdens mijn avond routine Bio-Oil gebruikt om mijn buik in te smeren. Mijn buik voelt er zacht door aan en er is nog steeds geen striae te bekennen, gelukkig! Ik vind Bio-Oil fijn in gebruik en ik vind de geur ook prettig. Wel vind ik het vooral fijn om ’s avonds te gebruiken omdat het toch een olie blijft en ik bang ben voor vlekken in mijn kleding.

 

Bio-Oil is dus een fijn product om je zwangere buik me te verzorgen tijdens je zwangerschap en wie weet voorkom je striae hiermee. Bij mij blijven die tijgerstrepen voorlopig in ieder geval nog weg.

 

Samenvatting

Product: Bio-Oil
Merk: Bio-Oil
Verkrijgbaar: diverse drogisterijen
Prijs: € 7,99 (voor 60 ml)
Cijfer: 8

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*