28 juni

Bruiloft tradities

Persoonlijk, Trouwen , , , , , , , , , , , ,

Ook als je niet gaat trouwen heb je er vast wel eens van gehoord: Something old, something new, something borrowed and something blue. Bijna elke bruid houd zich hier wel aan! Het is ook een leuke traditie. Alle vier de onderdelen staan voor iets uit het verleden, het heden en de toekomst!

Something old

Oud staat voor continuïteit, het gelukkige huwelijk van de moeder of oma gaat over naar de nieuwe bruid.

Ik denk dat ik dit de mooiste traditie vind. Je draagt iets ouds bij je, iets van vroeger, iets dierbaars. Voor mij is dat een speldje van mijn opa. Zoals jullie weten is mijn opa overleden. Ik mis hem verschrikkelijk want hij was mijn held. Ik vind het dan ook heel erg dat hij er niet bij is en door iets ouds van hem bij me te dragen heb ik het gevoel dat hij toch een beetje bij me is.

Something new

Dit staat symbool voor optimisme en hoop voor de nieuwe toekomst.

Something new is voor veel bruiden de bruidsjurk. Maar dat vond ik te standaard. Natuurlijk draag ik ook een nieuwe bruidsjurk, maar ik zie mijn bruidssieraden (mijn oorbellen) die ik heb gekocht als mijn something new.

Something borrowed

Brengt een toekomst vol weelde. De bruid kan rekenen op steun van familie en vrienden.

Something borrowed vind ik ook wel een mooi gebaar. Je kan rekenen op je familie. Ik ga ook iets lenen. De ketting van mijn moeder met een hartje eraan die met diamantjes is gezet. Deze heeft mijn moeder ooit van mijn opa gekregen, dus is mijn opa er weer een beetje extra bij.

Something blue

Blauw symboliseert bescheidenheid en trouw.

Ik geloof dat ik met something blue het enige doe wat alle bruiden doen: een blauwe kousenband. Deze op de foto is niet de band die ik ga dragen. Dit is namelijk totaal niet mijn smaak! Deze kousenband was namelijk verkeerd geleverd en ik hoefde hem niet terug te sturen.

And a silver sixpence in your shoe

Het muntstuk staat voor rijkdom en financiële zekerheid.

Deze vijfde traditie is er eentje die vaak wordt vergeten of overgeslagen. Omdat ik vind dat dit zilveren muntje er ook bij hoort, zal ik in mijn schoen tijdens het jawoord dit muntje bij me dragen. Ik ben benieuwd of het een beetje lekker loopt haha. Mijn muntje heb ik gekocht bij: Hip je huwelijk in! Een super leuke webshop met allemaal fijne producten voor aanstaande bruidjes. Neem zeker eens een kijkje! Kijk maar eens hoe leuk mijn muntje was verpakt!

Het doosje was al een feestje om open te maken.

Er lag allemaal confetti in!

Mijn muntje zit in een mooi zakje. Heel subtiel ik vind dit soort dingen zo leuk!

En Something Old, Something New, Something Borrowed en Something Blue. And a sixpence in her shoe staat op een leuk briefje! 🙂

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om over deze bruiloftstradities te lezen. Zijn er bruidjes die dit lezen en die zich hier ook aan hebben gehouden?

Reacties

  • Wat leuk om al de artikelen over het trouwen te lezen!
    Wij zitten zelf ook volop in de voorbereidingen voor onze bruiloft!

    Ik word hier helemaal enthousiast van, haha!

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*