24 januari

Citytrips, ik ben er gek op!

Persoonlijk , , , , , , , , , ,

Begrijp me niet verkeerd, ook lange vakanties vind ik super leuk. Maar citytrips zijn juist perfect om even tussendoor te doen. In eigen land kan dit ook prima. Zo zijn wij in de kerstvakantie nog een nachtje naar Vlissingen geweest. Ik heb me daar ook super vermaakt.

 

Citytrips in eigen land

Dat is ook meteen het verschil. Bij een citytrip in eigen land heb je vaak al genoeg aan 1 overnachting. De reistijd is immers korter dus als je aan komt heb je al genoeg tijd om de stad te ontdekken. Na je overnachting ga je op dag twee ook nog even rondneuzen in de stad en dan aan het einde van de middag rijd je weer naar huis. Prima en erg leuk om te doen!

 

Citytrips in het buitenland

Maar het bezoeken van buitenlandse steden staat uiteraard bij mij op nummer een. We hebben inmiddels al aardig wat mooie steden bezocht. Zo zijn we al in Barcelona, Rome, Antwerpen, Venetië, Pisa en Parijs geweest. Parijs is de stad waar we het meeste mee hebben. (Rick heeft mij daar natuurlijk ook ten huwelijk gevraagd) Maar Barcelona vond ik ook erg mooi.

 

Plan je citytrip

Citytrips zijn vaak korte vakanties. Maar toch moet je ze goed plannen. Toen wij naar Rome gingen was het eigenlijk geen citytrip. We waren op zomervakantie in Italië en zaten vlakbij Rome. Toen besloten we een dagje naar Rome te gaan om de stad te ontdekken. Dit bleek niet zo’n goed plan want het was toen 43 graden. Dan is het niet leuk om door een stad te slenteren, dus houd daar rekening mee.

Je kunt citytrips ook het beste buiten de vakanties om plannen. Je betaald dan veel minder en het kan wat minder druk zijn in de steden. Al is het in grote steden als Parijs altijd wel erg druk.

 

Zoek de minder toeristische hoekjes!

De toeristische trekpleisters bezoek je natuurlijk ook. Maar het is super leuk om in een stad juist de minder grote trekpleisters te ontdekken. Zo houden wij ervan om juist bij kleine, lokale restaurantjes te eten. Van die restaurantjes zonder menukaart in vijf verschillende talen. Dan proef je namelijk veel meer de sfeer van de stad!

 

Citytrips op mijn verlanglijstje

Er staan nog heel wat steden op mijn verlanglijstje om te bezoeken. Met stip op nummer een staat New York. Ik ben überhaupt nog nooit in Amerika geweest en New York lijkt mij echt super!

Over een paar dagen vertrekken we naar Londen voor weer een citytrip. Ik ben ooit met school in Londen geweest, maar dat is echt al heel lang geleden. Rick is er nog nooit geweest dus we gaan lekker de stad verkennen. Ik heb er heel veel zin in.

Zijn jullie ook zo gek op citytrips en hebben jullie nog mooie reisjes op de planning staan?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*