8 februari

Copper Inside: koper tegen COVID-19

Lifestyle, Review , , , , , , ,

Ondanks dat het vaccineren is gestart, zijn we voorlopig nog niet van Corona af vrees ik. Dus ook het gebruik van mondkapjes zal nog wel even blijven. De mondkapjes van Copper Inside bevatten koperoxide dat virusdeeltjes in minder dan een minuut elimineert en dat blijft doen. Klinkt als een musthave in deze tijd!

Copper Inside

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vergeet vaak om een wegwerp masker daadwerkelijk na een keer dragen weg te gooien. En de herbruikbare maskers moet je met regelmaat wassen weet ik, maar ook dat schiet er nog wel eens bij in. Alleen hierom al zijn de Copper Inside mondneusmaskers echt wat voor mij. Deze maskers kunnen namelijk tot wel vijftig uur herhaaldelijk worden gedragen, zonder tussentijds te wassen. Dit komt doordat het product koperoxide bevat. Deze bevatten virusdodende eigenschappen en je hoeft het masker pas te vervangen als het is beschadigd of niet meer volledig aansluit op het gezicht.

Veel mensen geven aan snel last te krijgen van acne of eczeem in het gezicht door het gebruik van mondkapjes. Doordat in de Copper Inside maskers koper zit verwerkt, is dat bij deze maskers niet het geval!

Virusdeeltjes onschadelijk gemaakt

Koperoxide wordt al sinds de oudheid gebruikt om te beschermen tegen ziektekiemen. Het bestaan van virussen en bacteriën was toen misschien nog niet bekend, maar de desinfecterende werking van koper wel. COVID-19 kan dagenlang standhouden op plastic of metaal, maar valt snel uit elkaar op koperen oppervlakken. Koper blaast de virusdeeltjes als het ware uiteen, waardoor ze onschadelijk worden gemaakt. Het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam, waar het beschermt tegen infecties Copper Inside® mondneusmaskers zijn zeer effectief, veilig in gebruik en door de gebruikte stoffen is ademhalen door het mondkapje gemakkelijk.

Uniek filtersysteem

Het Copper Inside® mondneusmasker werkt met een uniek drielaags filtersysteem. De buitenste laag voorkomt o.a. het binnendringen van druppeltjes van bijvoorbeeld niezen. De gesponnen gebonden niet-geweven stof bevat microscopisch kleine polymeren van koperoxide die 99,9% van alle erop landende bacteriën en virussen, waaronder COVID-19, binnen een minuut elimineren. De middelste laag is een smeltgeblazen niet-geweven stof die als filtratielaag kleine deeltjes vasthoudt die door de buitenste laag heen komen en tegelijkertijd de stroom van deeltjes naar buiten voorkomt. De binnenste laag is ontworpen om vocht te absorberen en deze gesponnen gebonden niet-geweven stof bevat ook weer microscopisch kleine polymeren van koperoxide, om eventueel uitgeademde bacteriën en virussen onschadelijk te maken.

Mijn ervaring

Het was niet moeilijk om deze mondkapjes te testen. Je moet tegenwoordig bijna overal een mondkapje op, dus het was een kwestie van altijd een Copper Inside mondkapje in mijn tas doen. De Copper Inside mondkapjes worden verkocht per vijf stuks (voor € 29,95) dus voldoende exemplaren beschikbaar voor in mijn tas en in de auto.

De kleur van de mondkapjes is rosé goud vind ik. Dit komt dus door de verwerking van koperoxide in de mondkapjes. Deze kleur vind ik wel mooi, net even anders dan het standaard wit of blauw dat je veel ziet. Ik weet alleen niet of mannen deze kapjes snel zullen dragen.

Als ik een herbruikbaar, stoffen mondkapje gebruik krijg ik het snel benauwd merk ik. Daar heb ik met deze mondkapjes gelukkig geen last van. Dat is fijn. Verder zit het mondkapje prettig en jeukt hij inderdaad niet.

Ook heb ik geen acne gekregen toen ik deze mondkapjes gebruikte. Terwijl ik wel een acne-gevoelige huid heb. Dus dat is fijn!

Conclusie

Ik vind de Copper Inside mondkapjes fijn in gebruik. Doordat de koperdeeltjes virussen elimineren, heb ik het gevoel dat ik met deze mondkapjes nog beter beschermd ben dan met andere mondkapjes. Ook vind ik het prettig dat ik geen acne of uitslag krijg van deze mondkapjes. Wel moet ik bekennen dat ik de mondkapjes aan de dure kant vind, want € 29,95 voor vijf mondkapjes is natuurlijk niet goedkoop.
Wil je deze mondkapjes ook gebruiken?

Samenvatting

Product: Mondkapjes met koper
Merk: Copper Inside
Verkrijgbaar: bij de apotheek.
Prijs: € 29,95
Cijfer: 8

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*