1 juni

Demak’up Detox water challenge

Eten & drinken , , , , , , , , ,

Ons lichaam bestaat voor zo’n 60% uit water. Maar doordat we transpireren verliezen we vocht. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken en zo ons water op peil te houden en op tijd te verversen. Als je normaal beweegt raak je al zo’n 2,5 liter vocht kwijt en als je sport is dit nog veel meer. Dat beseffen we ons vaak niet. Als je gaat drinken wanneer je dorst hebt, ben je eigenlijk al te laat. Dan heb je namelijk al 2% van je lichaamsvocht verloren.

Ik kan mezelf wel een echte waterdrinker noemen. Op mijn werk heb ik een Bobble bottle op mijn bureau staan van 1 liter. Zo weet ik dat ik altijd minimaal een liter water drink als ik aan het werk ben. Maar aangezien we per dag zo’n 2,5 liter vocht verliezen, probeer ik ervoor te zorgen dat ik 2 liter water per dag drink. Maar ja, soms ben je water gewoon zat en wil je iets met een smaakje. Demak’up snapt dat!

 

Demak’up Detox water challenge

 

De focus bij de Demak’up Detox water challenge ligt vooral op de verzorging van je huid. Maar dit begint natuurlijk al van binnenuit. Door voldoende water te drinken zorg je ervoor dat je huid goed wordt gehydrateerd. Maar omdat water op den duur best wel saai kan zijn, heeft Demak’up ook wat leuke receptjes voor lekkere Detox-watertjes.

Op www.demakupdetoxchallenge.nl vind je elke dag een nieuw DIY recept voor een Detox-watertje en een gezichtsmasker of een scrub. Het is de bedoeling dat je het Detox-watertje gedurende de dag drinkt en dan s’avonds een gezichtsmasker of een scrubje gebruikt.

 

De Detox water challenge duurt 10 dagen. In deze 10 dagen zou je aan je huid moeten merken dat deze meer gaat stralen en aan het einde van de challenge is je huid als het goed is egaler en stralender. De challenge is gestart op 23 mei, maar je kan natuurlijk op elk moment ermee beginnen.

 

Mijn Detox water challenge

Als je me volgt op Instagram dan weet je het al. Ik ben op 31 mei gestart met de detox water challenge. Het lijkt me leuk om jullie op mijn blog op de hoogte te gaan houden van de vorderingen. Op dag een stonden de volgende recepten op het menu:

 

Granaatappel detox water

Dit detox watertje drink je gedurende de hele dag. Je kan je Mason Ball beker (of wat je dan ook gebruikt) gedurende de dag gewoon weer bijvullen).

Ingrediënten:

  • 500 ml – 1 liter water
  • Granaatappelpitjes van een halve granaatappel
  • 6 tot 10 aardbeien
  • Optioneel: ijsblokjes

Het is super simpel om dit watertje te maken. Je doet de ingredienten gewoon in je beker en doet er water bij. Ik heb het zonder ijsblokjes gemaakt. Het watertje vond ik erg lekker en een fijne afwisseling op mijn gebruikelijke watertje!

 

Granaatappelscrub

Met de andere helft van de granaatappel maak je de scrub. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de scrub nog niet gemaakt, dus ik kan nog niet vertellen hoe ik deze heb ervaren!

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels granaatappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel fijne bruine suiker
  • Demak’Up Expert-gezichtsreinigingsdoekjes

De stappen:

Pureer de granaatappelpitjes zo fijn mogelijk. Voeg vervolgens de olijfolie en de honing toe en meng de ingrediënten tot een glad geheel. Roer vervolgens de fijne bruine suiker erdoorheen. Reinig je gezicht eerst goed met één van de Demak’Up-producten. Breng het mengsel nu voorzichtig en met cirkelende bewegingen aan op je huid en laat een aantal minuten inwerken. Verwijder de scrub vervolgens met een Demak’Up Expert-gezichtsreinigingsdoekje en spoel na met lauwwarm water.

 

Het lijkt me leuk als jullie met me mee gaan doen met deze challenge. Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie ervaringen! Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*