27 mei

Herinneringen aan het eerste huwelijksjaar

Trouwen , , , , , ,

Over anderhalve maand ben ik alweer een jaar getrouwd! Ik verheug me er ontzettend op. Het eerste jaar van je huwelijk is het katoenen huwelijk. Natuurlijk hebben we veel bijzondere momenten beleefd, en ik ben op zoek gegaan naar een manier om die te bewaren en kwam een aantal leuke tips tegen. De leukste heb ik hier op een rijtje gezet.

 

Verzamel stenen

Het begon met onze huwelijksreis Toscane, en er volgden nog een aantal mooie tripjes: reizen zijn bijzondere momenten in een huwelijk, helemaal tijdens het eerste jaar. Wie van de bezochte plaatsen iets wil meenemen en souvenirtjes kitsch vindt, kan op elke bijzondere plek een mooi steentje oprapen. Thuis kun je ze neerleggen met een briefje erbij waar ze vandaan komen. Hoe leuk is dat?

Maak een kalender

Erg leuk vind ik het om een eigen kalender met foto’s te maken. Uit elke maand kun je de leukste foto op de kalender plaatsen (of meerdere als je niet kunt kiezen!). Het komende jaar word je dan elke maand weer aan de leukste gebeurtenissen van het jaar daarvoor herinnerd. Via deze website kun je bijvoorbeeld mooie fotokalenders bestellen. Natuurlijk kun je de kalender geheel in je eigen huisstijl vormgeven.

 

Schrijf een dagboek

De meest persoonlijke en uitvoerige manier om herinnerd te worden aan de bijzondere momenten uit je eerste huwelijksjaar, is door ze op te schrijven in een dagboek. Je kunt het later steeds weer doorbladeren en nog eens lachen om iets grappigs dat je echtgenoot heeft gezegd, of terugdenken aan een bijzonder romantisch moment. Kies er een mooi boekje voor uit, dat past bij de speciale gelegenheid.

 

Maak een memorybox

De cadeautjes die je van je echtgenoot hebt gekregen, briefjes die jullie naar elkaar hebben geschreven, foto’s van bijzondere momenten: je wilt ze graag bewaren. Natuurlijk niet alleen uit het eerste jaar van je huwelijk, maar het is wel een goed moment om ermee te beginnen. Koop of maak een mooie doos, en doe alles wat je wilt bewaren erin. Zo kun je op elk gewenst moment terugkijken op de bijzondere momenten van jullie huwelijk.

Hebben jullie ook een leuke manier om herinneringen uit jullie huwelijk te bewaren?

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*