29 september

Disneyland Parijs

Reizen, Verslag , , , , , , , , , , , , ,

Als iemand een groot Disneyfan is dan ben ik het wel. Al sinds ik klein was ben ik gek op Mickey Mouse. Je kan me dan ook super blij maken met een reisje naar Disneyland Parijs. Toen Rick mij ten huwelijk vroeg in 2014 zijn we ook naar Disneyland Parijs geweest. En dit jaar gingen we weer, want ik had bij 100%NL een reisje naar Disneyland Parijs gewonnen! Dus nu, precies vijf jaar later gingen we weer, niet als stel, maar met onze twee kleine meisjes Liz en Fay erbij. Ik was heel benieuwd hoe dat zou zijn.

Drie dagen Disneyland Parijs

Toen wij samen naar Disneyland toe gingen, gingen we twee dagen en bleven we een nachtje slapen in een Disneyhotel. Deze keer bestond onze reis uit drie dagen en twee nachten in een Disneyhotel. Ideaal want zo konden we op ons gemak allebei de parken verkennen.

Sequoia Lodge Hotel

Het hotel waarin we verbleven was hetzelfde hotel als vijf jaar geleden. Namelijk het Disneyhotel Sequoia Lodge. Een fijn hotel ingericht als een lodge. Onze meisjes waren bij aankomst van het hotel al helemaal door het dolle heen, want op de TV bij de receptie waren Timon en Pumba van de Leeuwenkoning te zien. Maar ook de slaapkamer was een groot feest, want op het behang stonden Bambi, Stampertje en Bloempje.

Disneyland park

We hadden van tevoren thuis gekeken waar het meeste te doen zou zijn voor kleine kinderen en waren tot de conclusie gekomen dat, dat in het Disneyland park zou zijn. Vooral in Fantasyland is veel te doen voor kleine kinderen. Je vindt in Fantasyland veel attracties die super leuk zijn voor kleintjes. Een paar aanraders zijn:

  • It’s a small world
  • Alice’s Curious Labyrinth
  • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque
  • Dumbo the Flying Elephant
  • Le Carrousel de Lancelot
  • Le Pays des Contes de Fées

Deze attracties vindt je allemaal in Fantasyland. In de vetgedrukte attracties zijn wij met zijn alle geweest. Dus ook met Fay van 1,5 jaar oud. In Le Carrousel de Lancelot is Liz zelfs helemaal niet geweest en Fay wel, samen met papa. Onze dochter Liz van 3 vond vooral de Dumbo the Flying Elephant draaimolen helemaal leuk.

Dumbo the Flying Elephant

In Fantasyland vindt je ook het Princess Pavilion. Daar kun je de echte Disneyprinsessen ontmoeten, maar er is wel een hele lange wachtrij. Je staat zo minimaal een uur in de rij. Toch wilde Liz dat heel graag dus ik heb met haar in de rij gestaan om Sneeuwwitje te ontmoeten. Toen ze Sneeuwwitje eindelijk zag werd ze helemaal blij en ging ze helemaal knuffelen met Sneeuwwitje. Ik stond versteld, want eerder was Liz een beetje bang voor de Disneyfiguren. Maar daar vertel ik later meer over.

Sneeuwwitje in het Princess Pavilion

De attracties van Sneeuwwitje (Blanche-Neige et les Sept Nains®) en Pinokkio (Les Voyages de Pinocchio) zijn overigens ook in Fantasyland. Deze attracties zijn ook geschikt voor de kleinste, maar ze kunnen er wel van schrikken. Wij zijn met zowel Liz als Fay in beide attracties geweest en onze meisjes vonden allebei de attracties eng.

De attractie van Peter Pan is overigens ook echt een aanrader om in te gaan met kleintjes. Maar tijdens ons verblijf was deze attractie helaas dicht.

In de andere landen zijn ook leuke attracties voor de kleintjes te vinden. Zo heb je in Discoveryland de Orbitron®, een draaimolen met raketjes die je zelf kunt besturen. Hier is Liz in geweest met haar papa.

Orbitron

En in Discoveryland heb je ook Buzz Lightyear Laser Blast. Daar zijn wij met zijn vieren in geweest maar Fay vond het wel een beetje spannend.

In Adventureland heb je Le Passage Enchanté d’Aladdin waar je door een gang langs allemaal bewegende beelden loopt die het verhaal van Alladin vertellen. Heel leuk en geschikt voor kleintjes. La Cabane des Robinson is ook in Adventureland en dat is een hele hoge boomhut. Hier is Liz in geweest met haar papa.

Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is nog relatief nieuw, maar staat ook bomvol leuke attracties. Ook lopen hier Disneyfiguren rond, vooral Goofy is er vaak aanwezig. In het Walt Disney Studios Park zijn vooral veel Attracties die voor ouderen leuk zijn, maar toch hebben wij ons in dit park ook prima vermaakt met onze kleintjes. De attracties die wij hebben gedaan zijn:

  • Slinky® Dog Zigzag Spin, dit is een soort ‘rups’ draaimolen van de teckel van Toy-Story. Super leuk en wij zijn hier met zijn vieren in geweest
  • Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah®: dit is een draaimolen van de vliegende tapijten van Alladin. Liz is hier samen met mij in geweest en ze vond het heel erg leuk.
Samen met Liz in Les Tapis Volants – Flying Carpets Over Agrabah®

In Walt Disney Studios Park vindt je ook de attractie Ratatouille: The Adventure. Toen Rick en ik vijf jaar geleden in Disneyland waren was deze attractie net nieuw. Wij hebben toen heel lang in de rij gestaan, maar konden toen wegens een storing de attractie niet meer in. Heel erg jammer, maar nu is het ons wel gelukt! We zijn met zijn vieren in Ratatouille: The Adventure gegaan en we vonden het super. Door het 3D brilletje en de effects is het net of je echt in de film zit. Een absolute aanrader wat ons betreft en prima te doen met kleine kinderen.

Extra Magic Time

’s ochtends vroeg tijdens Extra Magic Time

Omdat wij sliepen in een Disneyhotel konden we twee dagen (geen drie, want op de eerste dag kwamen we later aan) profiteren van Extra Magic Time. Dit houdt in dat je eerder het park in mag dan bezoekers die niet in een Disneyhotel overnachten. Zo’n 1,5 uur eerder. En dat is ideaal want dan is het een stuk rustiger in het park. Je kan dan snel doorlopen bij de attracties waar je normaal misschien lang moet wachten. (Zoals de populaire achtbanen en de Dombo draaimolen). Ook is het een stuk leuker om foto’s te maken bij bijvoorbeeld het roze kasteel van Doornroosje. Zo staat niet iedereen in je beeld op de foto ;-). Jullie begrijpen het, wij vonden de Extra Magic Time ideaal.

Disneyfiguren ontmoeten

Met zijn alle op de foto met Tijgertje en Iejoor

Een bezoek aan Disneyland is natuurlijk niet compleet zonder dat je Mickey Mouse en zijn vrienden hebt ontmoet. Tijdens Extra Magic Time staan sommige figuren in het park en kun je in de rij staan voor een handtekening en een foto. (Op een later tijdstip kan dat ook wel). Maar in sommige restaurants kan je ook een lunch of diner boeken waarbij Mickey en zijn vrienden bij je tafeltje langskomen. Wij hebben voor dat laatste gekozen en boekte vooraf een diner bij Café Mickey.

Het witte konijn van Alice in Wonderland was een beetje spannend voor Liz en Fay

Tijdens ons diner kwamen Iejoor, Tijgertje, Pluto, Mickey en Minnie Mouse bij ons tafeltje langs. Super leuk, maar Liz en Fay vonden het allemaal iets te spannend en gingen een beetje huilen in het begin.

Pluto

Gelukkig kwam dit later goed en ging Fay zelf handjes geven en achter Minnie Mouse aanlopen. Super schattig. Wij zijn blij dat we dit diner geboekt hebben, ondanks dat Liz het een beetje spannend vond. Zo hebben we in ieder geval Mickey Mouse en zijn vriendjes kunnen ontmoeten en leuke foto’s kunnen maken.

Mickey Mouse zet zijn handtekening

En Liz en Fay hebben de handtekeningen in hun handtekeningenboekje staan. Een mooi aandenken voor later.

Minnie Mouse ziet haar kleine fan Fay

Shoppen in Disney

In beide parken vind je volop winkeltjes met allemaal leuke Disneygoodies. Het basisassortiment komt aardig overeen, maar toch heeft elke winkel wel weer nét iets anders. Het is dus zeker de moeite waard om meer dan een winkeltje te bezoeken. Daar was zelfs Rick het mee eens. Hij moet ook wel met drie meiden, haha.

Disney Illuminations

Disney Illuminations

Om 20.30 uur is het tijd voor Disney Illuminations in het Disneyland Park. Dit is een super mooie avondshow waarbij er projecties worden gedaan op het Disneylandkasteel. Diverse scenes uit films komen voorbij en er is vuurwerk en een watershow met de fonteinen. Dit is zo ontzettend mooi om te zien. Wij zijn hier wel maar een keer naartoe gegaan. Want Liz en Fay vonden het een beetje spannend omdat de muziek wel heel erg hard staat tijdens deze show.

Conclusie

De magie van Disneyland ervaar ik nog steeds. Misschien zelf wel meer nu ik moeder ben. Ik vind het zo prachtig om te zien hoe mijn kleine meisjes verwonderd om zich heen kijken in deze mooie parken. Alles is ook tot op de detail af in zowel Disneyland als Walt Disney Studio’s Park. Ook heb ik mij verbaast hoeveel je nog kan doen met een peuter en een dreumes. Ik had niet verwacht dat je nog in zoveel attracties kunt gaan. We zijn nu ook in attracties geweest waar zowel Rick als ik nog nooit in waren geweest. Dat vonden we allebei heel erg leuk.

Helaas is in Disneyland ook mijn camera gestolen op onze tweede dag. Dus ik ben alle beelden die ik op onze eerste dag heb geschoten kwijt en daar baal ik wel van. Gelukkig hebben we op onze telefoons ook veel filmpjes en foto’s gemaakt waardoor ik alsnog een leuke vakantievlog kan gaan maken van onze reis. Deze volgt uiteraard nog voor jullie.

Misschien ben ik nu nog wel een grotere Disneyfan geworden dan ik al was. Ik zou er dan ook heel graag nog een keer naartoe gaan. Bovenaan mijn verlanglijstje staat al jaren een bezoekje aan Disneyland Parijs tijdens de kerstperiode. Dat gaan we ook zeker nog een keer doen. Voor nu wil ik 100%NL heel erg bedanken voor deze fantastische reis. We hebben ervan genoten en zijn jullie echt super dankbaar.

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*