13 november

Dr. Van der Hoog Sulfopowder

Review , , , , , , , ,

Dr. Van der Hoog Sulfopowder is een product wat onderdeel is van de ClearSkin lijn en wat echt al jaren in het assortiment van Dr. Van der Hoog zit en dat is ook niet zo gek. Het doet wat het moet doen. De verpakking is door de jaren heen wel wat veranderd, maar de werking en de bestanddelen van het product zijn altijd gelijk gebleven.

 

Dr. Van der Hoog omschrijft Sulfopowder als volgt:

 

ClearSkin® sulfopowder heeft een bijzonder fijne en zuivere samenstelling, waarmee de onzuiverheden van de huid worden gecamoufleerd. Het geeft de huid een mat aanzien en het voorkomt dat het gezicht gaat glimmen. Sulfopowder bevat 3% actieve zwavel om jeugdpuistjes en mee-eters te bestrijden. 
Gebruik van de sulfopowder: de gezichtspoeder met het bijgevoegde donsje luchtig op huid aanbrengen. Vermijd hierbij het contact met de ogen.

 

Wie last heeft van puistjes weet vast wel dat zwavel goed is om puistjes uit te drogen. Dit werkt niet alleen bij jeugdpuistjes, maar ook bij volwassen acne en hormonale acne. Ook perfect voor mijn huid dus. Door de toevoeging van zwavel heeft Sulfopowder heel licht een medicinale geur, maar persoonlijk vind ik dat niet storend. Als ik verder naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik ook magnesium staan. Magnesium helpt acne voorkomen! Heel goed dus dat ook dit in het poeder zit verwerkt.

Door mijn vette huid glim ik snel. Zeker na het aanbrengen van een BB cream of foundation. Daarom gebruik ik een poeder om te matteren. Maar gewone poeders kunnen juist puistjes veroorzaken, sulfopowder helpt puistjes verminderen en zorgt ervoor dat je niet glimt. Win-win situatie dus.

Sulfopowder zit verpakt in een wit, rond, compact doosje. Vroeger was dit doosje grijs en een beetje bol. Nu is het doosje plat, waardoor je er makkelijk een kwast op kan zetten. Er zit geen spiegel in het doosje. Dat is wel een gemis, want dat had wel makkelijk geweest om als je onderweg bent je poeder bij te werken.

Ik breng Sulfopowder aan met een kabukibrush. Ik vind het bijgeleverde sponsje namelijk niet zo fijn, de dekking die ik met mijn brush krijg vind ik natuurlijker en mooier ogen. Na drie keer ronddraaien in de poeder zit er genoeg poeder op mijn brush om te verdelen over mijn T-zone (waar dekking het meeste nodig is). De poeder verdeelt makkelijk over mijn gezicht en laat een mooie matte dekking achter.

Na een werkdag zit mijn make-up nog mooi en heb ik een mat gezicht. Precies wat ik wil. Puistjes worden ook niet geaccentueerd en lijken inderdaad sneller uit te drogen. Ze lijken zelfs verminderd, toen ik laatst naar mijn moeder ging voor een gezichtsbehandeling (zij is schoonheidsspecialiste) zei ze dat ik echt minder puistjes heb. Yes!

 

Jullie begrijpen het, voor mij is Sulfopowder een blijvertje. Voor €7,62 heb je en matterende poeder, die puistjes sneller laat verdwijnen. Wie wil dat nu niet?

 

Samenvatting

Product: Sulfopowder

Merk: Dr. Van der Hoog

Verkrijgbaar: Diverse drogisterijen

Prijs: € 7,62

Cijfer: 9

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*