24 oktober

Trouwen, locatie bepalen

Trouwen , , ,

Al jaren droom ik ervan om te gaan trouwen en nu gaat het eindelijk echt gebeuren. Rick zijn aanzoek was perfect, dus onze trouwdag wordt sowieso ook perfect. Daar ben ik van overtuigd. Een van de eerste zaken die we zijn gaan regelen is de locatie. We hadden begrepen dat locaties snel vol zitten en dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het zoeken en boeken van een geschikte plek voor je trouwfeest.

 

Wat betreft onze locatie hebben we een absolute must: het moet in Leiden zijn. We zijn allebei geboren en getogen in Leiden dus we willen ook in Leiden trouwen. Het feest moet ook in Leiden zijn. Het liefste wilde we een feestlocatie aan het water zodat we met de boot aan kunnen komen. Maar dat is ook afhankelijk van de offerte.

 

Bron: http://www.brummerij.nl/wp-content/uploads/2013/11/Brummerij_AN-12.jpg

We hadden een aantal locaties in ons hoofd om te bekijken. Dus stuk voor stuk maakte we een afspraak. Bij ons eerste gesprek op de eerste locatie kwamen we erachter dat het wel handig is als we al een trouwdatum zouden hebben. Daar hadden wij even niet over nagedacht haha. Wat we zeker wisten is dat we begin zomer willen trouwen, dus begin juli. Maar een datum hadden we nog niet. Uiteindelijk was dat niet echt een probleem en hebben we samen met de eigenaar van de locatie een concept draaiboek gemaakt en onze wensen besproken.

 

Daarna hebben we voor ons zelf even het een en ander op een rijtje gezet en de datum bepaald. Het zou 3 of 10 juli worden. Maar omdat in Leiden de zomervakantie volgend jaar op 11 juli start, hebben we voor 3 juli gekozen. Om ons ervan te verzekeren dat deze datum echt onze datum wordt, hebben we maar gelijk een afspraak voor de ondertrouw gemaakt! Zo leuk, nu wordt het echt ECHT!

 

Nu de datum definitief is, heb ik direct zelf ook een concept draaiboek gemaakt. Wel zo handig. Met dit draaiboek onder de arm, zijn we bij de andere locaties gaan praten. Overal is van alles mogelijk. Iedereen reageert ook zo enthousiast als je verteld dat je gaat trouwen en over hun locatie nadenkt. (logisch ook, want ze verdienen natuurlijk aan je. Maar toch!).

Inmiddels hebben we samen drie favorieten die we onderling met elkaar moeten vergelijken. Natuurlijk moet er nog het een en ander geschrapt worden. Maar we hebben nu een basis. Kiezen is niet ons sterkste punt, dus dat wordt nog een hele klus!

 

Hierbij alvast mijn tip als je zelf gaat trouwen: maak een concept draaiboek. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen en het is super handig om mee te nemen als je gaat kijken naar mooie locaties voor je trouwfeest!

 

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om deze trouw update te lezen. Er volgen er nog veel meer, dat beloof ik! Ik raak namelijk niet uitgepraat over onze bruiloft!

 

Bron hoofdfoto: http://burnettsboards.com/wp-content/uploads/2013/05/southern-wedding-inspiration-board.jpg

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*