8 februari

Drs Leenarts Babybillen zalf

BabyGlow, Review , , , , , , , , , ,

Het ene babytje heeft sneller last van luieruitslag en rode billetjes dan het andere babytje. Toch kun je luieruitslag eigenlijk niet helemaal voorkomen (dus voel je alsjeblieft niet gelijk slecht als je kindje rode billetjes heeft!). Stap een om luieruitslag te voorkomen of in ieder geval te beperken is het regelmatig verwisselen van de luier. Maak de billetjes goed schoon met luierdoekjes of een washandje met lauwwarm water. Daarna kun je babybillen zalf aanbrengen om de huid te beschermen. Ik gebruik daar Drs Leenarts Babybillen zalf voor.

De producten van Drs Leenarts heb ik ontdekt toen ik met mijn moeder bij de open dag was van het Geboortehuis in Leiden waar ik zou gaan bevallen. Daar stond Marjolein Leenarts met een stand met haar producten. Ik heb me laten informeren en raakte direct geïnteresseerd.

Op advies van mijn moeder (die is schoonheidsspecialiste) kocht ik de badolie en de babybillen zalf.

Er zijn veel verschillende soorten  billencrèmes beschikbaar, maar veel crèmes  bevatten onnodige stoffen die irriterend kunnen werken en is het percentage zinkoxide relatief laag. Zinkoxide is een belangrijk ingrediënt aangezien het verantwoordelijk is voor het creëren van een beschermende laag.

 

De Drs Leenarts billenzalf bevat maar liefst 30% zinkoxide. Samen met de vaseline zorgt dit voor een beschermende laag en een goede huidverzorging.

 

Mijn ervaringen met de babybillen zalf

Liz heeft een gevoelig huidje. Ze krijgt al snel rode plekjes en krasjes. Ook het huidje van haar billetjes is erg gevoelig. Dus ik smeer elke luierwissel haar billetjes in met babybillen zalf. Toen ze geboren was begon ik gelijk met de babybilen zalf van drs Leenarts. Ik vind deze makkelijk uitsmeren en je doet heel lang met het potje. De billetjes van Liz zijn een beetje rood geworden, maar gelukkig niet heel erg.

Voor onderweg gebruikte ik een tube zinkzalf van Zwitsal, ik vind het potje namelijk niet handig om mee te nemen. Maar ik merk dat Liz daar niet goed op reageert.

Toen mijn potje babybillen zalf van Drs Leenarts op was (na 4 maanden intensief gebruik!) heb ik een tijdje de tube zinkzalf gebruikt. Dit had ik beter niet kunnen doen. Liz kreeg rode billetjes en zelfs een beetje open billetjes. Dit was heel zielig want het deed natuurlijk zeer. Ik ben toen direct het potje babybillen zalf van Drs Leenarts weer gaan halen. Binnen 3 dagen waren de billetjes van Liz weer genezen en nog maar een klein beetje rood. Na een weekje was dat ook over en waren haar billetjes weer lekker zacht.

 

Conclusie

Doordat er geen onnodige toevoegingen in de babybillen zalf van Drs Leenarts zitten werkt deze zalf veel beter voor de gevoelige billetjes van Liz. Ze behoud zachte billetjes en krijgt geen wondjes. De zalf smeert makkelijk uit en je doet er erg lang mee. Het enige nadeel vind ik dat het een potje is. Hierdoor is het niet makkelijk om mee te nemen voor onderweg.

 

Samenvatting

Product: Babybillen zalf
Merk: Drs Leenarts
Verkrijgbaar: Etos en online
Prijs:  11.95
Cijfer: 9

 

Laat een reactie achter ♥

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*